İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, İsveç'te ki Kur'an-ı Kerim yakma eyleminin ülkesinin iyi imajını kötüye çevirebileceği söyleyerek açıklamalarda bulundu.

Hamas ateşkes teklifini kabul etti! İsrail ne cevap verdi? Hamas ateşkes teklifini kabul etti! İsrail ne cevap verdi?

İsveç hükümeti, Kurban Bayramının ilk günü Stokholm'de bir cami önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasıyla büyük tepkiler toplamıştı. İsveç'teki Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonuna islam ülkelerinin yanı sıra birçok ülkeden de tepki gelmişti. Gelen tepkiler üzerine İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, Syndsvenskan gazetesine açıklama yaptı.

İsveç'in itibarı için mücadele ettiğini kaydeden Billström, "İsveç'in iyi yöndeki imajı, İslamofobik olarak gösterilmeye devam edilirse uzun vadede kötü yönde değişecektir. Bunun İsveç'in NATO üyeliği onayı sürecinde ne gibi sonuçlar doğuracağını kestirmek zor gibi. Ancak hükümetin ifade özgürlüğünü de savunması önemli." değerlendirmesinde bulundu.

NATO Üyeliği askıda mı kaldı?

NATO üyeliği için daha önce Türkiye ile terörle mücadele anlaşması yapan İsveç gelen tepkiler üzerine Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını kınamıştı. 

Yapılan açıklamada, "İsveç hükümeti, ülkedeki gösterilerde bireylerin İslamofobik eylemlerinin Müslümanlar için kırıcı olabileceğini anlıyor. İsveç hükümetinin görüşlerini hiçbir şekilde yansıtmayan bu eylemleri şiddetle kınıyoruz." ifadesine yer verilmişti.

İsveç yönetimi her ne kadar olayla ilgili soruşturma başlatmış olsada NATO'ya girebilmek için Türkiye ile olan anlaşmalarının olumsuz etkilendiği düşünülüyor.

Kaynak: aa