İYİ Parti Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu Üyesi Ümit Dikbayır'ın paylaşıp daha sonra sildiği tweet olay oldu. Bu durum sonrasında Altılı Masa'da anlaşmazlık şüphesi ortaya çıktı. Meral Akşener'in kurmaylarından Ümit Dikbayır, İYİ Parti dışında kalan masanın diğer ortaklarına atıfta bulunarak 'Millet 5'ten büyüktür.' ifadelerini kullandı. 

İYİ PARTİ - CHP ARASINDA ANLAŞMAZLIK MI VAR? PAYLAŞIMINI SİLDİ

İYİ Parti Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, gündeme bomba gibi düşen tweetini çok kısa bir süre sonra sildi. Dikbayır, ilk paylaşımında 'Biz bu kutlu yola çıkarken sadece ve sadece milletimize söz verdik,güvendik. And olsun şart olsun milletimizi yanıltmayacağız. Milletimiz ne derse o...' ifadelerine yer vermişti.

İYİ PARTİLİ ÖZTÜRK: "APOLETLERİNİ SÖK DEDİK SANA"

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk'ün hemen hemen aynı zaman içinde yaptığı paylaşım da dikkat çekti.

Öztürk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Apoletlerini sök dedik sana…" ifadelerine yer verdi.

"İSİM ÜZERİNDE MUTABAKATA VARILMADIĞI ANLAŞILIYOR"

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Erhan Usta da HaberTürk yayınında "6 lider bir isimde uzlaştı mı bir karar verildi mi?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Genel Başkanımızla görüşme şansım olmadı. 22.30'da toplantıya çağırdı. Benim herhangi bir şekilde metnin dışında bir bilgim yok ama metinden anladığımı söyleyeyim: İsimler konuşulmuş ancak bir isim üzerinde mutabakata varılmadığı anlaşılıyor."

İstanbul'da protesto edilen Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, İmamoğlu ile bir araya geldi İstanbul'da protesto edilen Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, İmamoğlu ile bir araya geldi

"ÇOK HIZLI ŞEKİLDE YENİ BİR ÇALIŞMA YAPILABİLİR"

Usta, Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi süreciyle ilgili şunları söyledi:

"Hepimizin bildiği anketler var, çok hızlı bir şekilde yeni bir çalışma yapılabilir. Belki yöntemde uzlaştılar. 'Bu yöntemlerle çok hızlı bir tarama yapalım o zaman da bir isme karar verelim' diye bir çalışma da yapılmış olabilir. Tamamen bir isim konusunda uzlaşma sağlansaydı beklenmez şu an açıklanırdı."