İzmir'de holding sahibi Sedat Ocakçı, yüksek kar vaadiyle 2 bin 500 kişiyi dolandırdı. Yaptığı 2.5 milyarlık vurgunla gündemi sallayan Ocakçı'nın saadet zinciri kurduğu da iddia ediliyor.

DHA’nın haberine göre Sedat Ocakçı ve eşi, yurt dışına kaçma hazırlığındayken yakalandı.

Çarşamba günü Ocakçı’nın da arasında bulunduğu 30 kişiye operasyon düzenlenmiş, Ocakçı'ya ait holding ve işletmelerde arama yapılmıştı. Sedat Ocakçı'nın yeğeni olan ve siber güvenlik uzmanı olarak bilinen Salih Han'ın, kuruma ait 2,5 milyar liralık soğuk cüzdanla Dubai'ye kaçtığı öğrenildi. 

ADANA'DA YAKALANDILAR

Yüksek kâr vaadiyle kandırılan paralarını veren mağdurlar, dolandırıldıkları gerekçesiyle şikayetçi olmaya başladı. İddialara göre Sedat Ocakçı ve diğer şüpheliler, satışını yaptıkları dijital para ile kripto para piyasalarında para kazanacaklarını vaat etti.

Şüphelilerin 2.500 kişiden yaklaşık 2,5 milyar TL para topladıkları öne sürülüyor. Şikayetler üzerine operasyon gerçekleştiren ekipler Ocakçı ve eşini Adana'da yakaladı. Sedat Ocakçı ve eşi ardından İzmir'e getirildi.

işçihaber

FETÖ DETAYI ŞOKE ETTİ

Drone fabrikası kurma vaadiyle kısa sürede büyüyen ve Çiğli’de holding binası açan Sedat Ocakçı’nın, 2019 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihraç edilen üsteğmen olduğu da ortaya çıktı.

Haklarında gözaltı kararı verilen 30 kişiden, 27 şüphelinin de gözaltına alındığı öğrenildi.

Adıyaman'da polis, karakoldaki meslektaşlarına ateş açtı! 2 şehit var Adıyaman'da polis, karakoldaki meslektaşlarına ateş açtı! 2 şehit var