15 Ekim 2023, 21 Ocak 2024 İstanbul ve 18 Şubat 2024 tarihlerinde Ankara’ da olmak üzere 3 büyük miting yaparak TBMM’ne on binlerce katılımcı ile seslenen Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER) üyeleri 8 Eylül 99 sonrası sigortalılar için “Kademeli Emeklilik” temasıyla hak arayışına bir çok ilde eş zamanlı basın açıklaması yaparak devam ediyor.

WhatsApp Image 2024-03-03 at 21.53.06 (1)

Bugün Tekirdağ Çerkezköy’de Emadder Başkanı Mihriban Uğurlu’nun katılımı ile yaşanan adaletsizliği bir defa daha haykırdılar.

Basın açıklamasında  vatandaşlar sloganları ile Meydanı adeta inleterek, 2000 sonrası SGK'lılara adil kademeli emeklilik hakkı
taleplerini bir kez daha duyurdular. Çoşkulu kalabalık; “2000 sonrası SGK'lıya adil kademeli emeklilik haktır” “Mezarda emeklilik istemiyoruz”
“Bir güne 17 yıl adil mı?” yazılı pankart dövizlerle meydanı doldurdular.

Dernek Başkanı Mihriban Uğurlu da Cumhurbaşkanı’na ve hükümete seslenirken aynı zamanda muhalefet partilerinin de desteklerini devam ettirmelerini istedi.

Sendika temsilcileri Bakan Işıkhan ile halı saha maçı yaptı Sendika temsilcileri Bakan Işıkhan ile halı saha maçı yaptı

WhatsApp Image 2024-03-03 at 21.53.06

Konuşmasında 5 bin gün ile emekli edilen eyt'lilerden çok daha fazla prim gününe sahip oldukları halde uzun yıllar beklemek zorunda olduklarını bu durumun kabul edilemez olduğunu anlatan başkan bir kaç gün sigorta giriş farkı ile 20 yıl beklemek zorunda kalan insanların yaşadığı dramı "Bizler borçlu değiliz alacaklıyız!" gibi çarpıcı bir ifadeyle meydanı dolduran coşkulu kalabalığın eşliğinde hep birlikte haykırdı.

Son bir yıl içinde işyerlerinde kendilerinden küçük ve primi az olanların 43 yaşında emekliliğe ayrıldıklarına şahit oldukça, işyerlerinde çalışma barışının da bozulduğunu dile getiren üyeler,  gözle görülen bu büyük adaletsizliğin siyaset üstü bir durum olduğunu ve hiç zaman kaybetmeden acilen çözüm bulunması gerektiğini dile getirdiler. Çok defa cumhurbaşkanı’na ve Çalışma Bakanına sesini duyurmayı başaran dernek üyeleri yaşanan adaletsizliği herkesin bildiğini, bir çok vekilin destek verdiğini, ancak bu aşamada iktidarın sessizliğini koruduğunu, ancak bu adaletsizlik çözülmediği sürece her mecrada dile getirmeye devam edeceklerini sözlerine ekleyerek ‘Geç gelen adalet, adalet değildir.’ diyerek en kısa sürede çözüm beklediklerini bu arayıştan asla vazgeçmeyeceklerini dile getirirmiştir.

Yapılan basın açıklamasına çok sayıda siyasetçi, belediye başkan adayı ve  medya kuruluşunun da büyük ilgisi vardı.