HBSY-DER Kocaeli'nde 1 Mayıs kutlamalarına katıldı HBSY-DER Kocaeli'nde 1 Mayıs kutlamalarına katıldı

2024'e girilmesine rağmen kademe adaletsizliği devam ediyor.

EMADDER: Daha adil ve vicdani olan kademeli bir geçiş istiyoruz - Net Haber  Ajansı

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) 1999'un ardından yapılan bir yasa değişikliği ile prim girişi 1 gün geç yatırılan vatandaşların 17 yıl daha emekli olmak için beklemesi kamuoyunda büyük tartışmalara yol açtı. Bu yeni düzenleme ile emeklilik yaşının 65 ve 70 yaşa çıkarılarak 17 yıl uzaması mağdurların tepkisine sebep oldu.

Emeklilikte Adalet Derneği adalet arayışı

Bu durumun toplumsal adaletsizliklere yol açtığını ve mezarda emekliliğe hayır diyen mağdurlar Emeklilikte Adalet Arayanlar (EMADDER) derneği çatısı altında 21 Ocak pazar günü Kartal Meydanın'da toplanacak. 

EMADDER'den büyük İstanbul mitingi: Mezarda emekliliğe hayır! - Söz Bursa

KADEMELİ EMEKLİLİK MAĞDURLARI 21 OCAK'TA KARTAL'DA

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) 1999'un ardından yapılan bir yasa değişikliği ile prim girişi 1 gün geç yatırılan ve 17 yıl emekliliği ertelenilen vatandaşlar Emeklilikte Adalet Arayanlar (EMADDER) 21 Ocak pazar günü İstanbul Kartal Meydanı'nda haklarını arayacak. Dernek tarafından yapılan açıklamada, Tüm kalbimizle bu mağduriyeti bir kez daha yüksek sesle haykırmya hazırmıyız? Büyük İstanbul mitingi 21 Ocak 2024 Pazar İstanbul Hepimiz için dönüm noktası. Ya evde oturup bu birleşmeyi izleyip, katkı sağlamayarak davamıza ortak olmayacak ve hepimizi 60 yaşa mahkum edeceksin. 

Ya da yanımızda olup bize reva görülen 20 yıllık akranlar arası eşitsizliği bizle beraber medyaya, topluma, vekillerimizle ve Sayın Cumhurbaşkanımıza anlatmamıza yardımcı olacaksın.'' şeklinde açıklama yapıldı. 

ÖZGÜR ÖZEL'DEN KADEMELİ EMEKLİLİK SÖZÜ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) 1999'un ardından yapılan bir yasa değişikliği ile prim girişi 1 gün geç yatırılan ve 17 yıl emekliliği ertelenilen vatandaşlar için kademeli emeklilik sözü verdi. Verdikleri söze vurgu yapan Özel, hükümetin verdiği sözleri unutturmamaya çalışacaklarını ve vatandaşların taleplerini takip etmeye devam edeceklerini belirti. 

Özgür Özel: Teröristlerle mücadelesinde her zaman TSK'nın arkasında olduk -  Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

''YENİ DÜZENLEME ŞARTTIR!''

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili Ömer Fethi Gürer'den kademeli emeklilik mağdurlarına destek. Yeni düzenlemenin şart olduğunu belirten Gürer, Hakkını arayanlar ses vermek için 21 Ocak 2024 Kartal miting alanı buluşuyor. 1 gün 1 ay 1 Yıla 17 yıl emekliliğin uzaması çıkarılan düzenlemenin eksikliğinin göstergesidir. Yeni düzenleme şarttır.'' şeklinde açıklama yapğtı.

GÖZLER FATİHE ERBAKAN'A ÇEVRİLDİ

Emadder Derneği olarak Yeniden Refah Partisi Eskişehir İl Divan Toplantısı'na eşlik etti. Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç ve Eskişehir İl Teşkilatı'na kendilerini tanıtan dernek kademeli emeklilik hakkında Yeniden Refah Partisi ile görüştü.

Yeniden Refah Partisi'nin resmi Facebook sayfası... | Rudaw.net

Dernek tarafından yapılan açıklama şu yönde:

''Bugün Emadder Derneği olarak Yeniden Refah Partisi Eskişehir İl Divan Toplantısı'na katıldık. Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç ve Eskişehir İl Teşkilatı'na kendimizi tanıttık, Belediye Başkan adaylarına başarılar diledik. Kendilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz.'' şeklinde açıklama yapıldı.

CEMAL ENGİNYURT'DAN MECLİS'TE KADEMELİ EMEKLİLİK ÇAĞRISI!

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt'tan  Meclis'te kademeli emeklilik çağrısı! Vatandaşların bir umut beklediğini dile getiren Enginyurt, ''Bir günden 17 yıl kaybetmiş vatan evladı, 2041'de emekli olacağının gözyaşı içerisinde bu Meclis'ten bir umut bekliyor ama sizden hiçbir ses yok." yaptığı açıklama ile tepki gösterdi.