Kadıköy Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat... TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat...

"İŞÇİ KARDEŞLERİM HAKKINI ALDI"

Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi’nde gerçekleşen törende konuşma yapan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı “Ben bir şey vermedim, benim çalışma arkadaşlarım, işçi kardeşlerim hakkını aldı. Gönül isterdi ki hak ettiğinizin üstünde ekonomik olarak destek sağlayalım ama Türkiye’nin de Kadıköy’ün de gerçekleri ortada. Benim birinci görevim maaşınızı eksiksiz bir şekilde hesabınıza yatırmak. Birbirimize sırtımızı dönmeden, birbirimizi utandırmadan, birbirimize güvenerek bu süreci tamamladık. Beş yıl beraber Kadıköy’e ve Kadıköylüye hizmet etmeye devam edeceğiz. 23 Haziran’da her şey çok güzel olacak ve Kadıköy’de 24 Haziran’da hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” ifadelerinde bulundu. 

"DEMOKRASİ İŞÇİNİN EKMEĞİDİR"

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise “Demokrasi işçinin ekmeğidir. Bu söz DİSK’in tüzüğünün kuruluş bildirgesinin en başında yer alır. Demokrasinin olmadığı yerde emeğin hakları olmaz. Emeğin haklarının olmadığı yerde de demokrasi olmaz. Ve ne yazık ki bugün ülkemizde korunacak bir demokrasiden değil kurulacak bir demokrasiden söz ediyoruz. Bu ülkede demokrasiyi de, cumhuriyeti de, bir harabeye dönüştürülen memleketi de yeniden inşa edecek olan, demokrasiyi yeniden kuracak olan bir kurucu iradeye ihtiyaç olduğu çok açık. Ve bu kurucu iradenin en önemli ayaklarından bir tanesi de hiç kuşkusuz ki Türkiye işçi sınıfıdır, emekçilerdir” dedi.

Editör: TE Bilişim