Kamu kurumlarında çalışan binlerce sözleşmeli personele kadro verilmesini öngören kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Ancak sözleşmeli olarak çalışan uzman çavuşlar teklife dahil edilmedi.

En az lise mezunu olan kişilerin seçildiği Uzman Çavuş Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı uzman çavuşlar kadrolaşarak mesleki güvenceye sahip olmak istiyor.

Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzbinlerce sözleşmeli çalışanın kadroya geçeceği müjdesini paylaşması üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışma detaylarına ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Bilgin, sözkonusu çalışmaya uzman çavuşların alınacağına dair bir açıklama yapmaması üzerine uzman çavuşlar, çalışmanın kapsamına dahil edilmeyi bekliyordu.

Geçtiğimiz gün TBMM'de uzman çavuşlara kadro önergesi görüşüldü. Genel kurula gelen kanun teklifinde söz alan milletvekilleri, konu ile ilgili açıklamalar yaptı. Uzman Erbaş Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifinde imza Murat Bakan'a aitti. Ancak kanun teklifi oy çokluğuyla reddedildi.

Hollanda Başbakanı’ndan Türkiye açıklaması: Bölgede çok etkisi olan jeopolitik bir oyuncu Hollanda Başbakanı’ndan Türkiye açıklaması: Bölgede çok etkisi olan jeopolitik bir oyuncu

Bunun üzerine hayal kırıklığına uğrayan uzman çavuşlar kadro düzenlemesinin torba yasayla gelmesini talep ediyor. Twitter'da #3269Torbayasaya etiketiyle düzenlenen etkinliğe binlerce uzman çavuş katılırken etkinlik kısa sürede gündeme oturdu.