Çoğu atıştırmalık kalp sağlığının düşmanı olarak görülse de, bir atıştırmalık kardiyologlar tarafından dahi tüketiliyor. 

Masum atıştırmalık olarak düşündüğümüz pek çok gıda, aşırı işlenmiş gıda kategorisine giriyor ve sağlığımıza zarar veriyor.

Kardiyologlar, kalp sağlığı için işlenmiş gıdalardan uzak durulması gerektiğini vurguluyor.

KALP DOSTU ATIŞTIRMALIK

Parade.com'da yer alan habere göre ABD'li bir kardiyolog, kalp sağlığını onu destekleyen bir atıştırmalık isteyenlere tavsiye ettiği atıştırmalığını paylaştı.

New York-Presbyterian Brooklyn Methodist Hastanesi Kardiyotorasik Cerrahi Bölümü Şefi ve olan Dr. Sandhya K. Balaram, düzenli olarak yemeyi sevdiği özellikle bir atıştırmalık olduğunu söylüyor: patlamış mısır.

Kardiyolog, yağsız ve tuzsuz şekilde hazırlanan patlamış mısır, lif oranı yüksek ve kalorisi düşük olduğu için kalp sağlığına iyi geldiğini belirtiyor.

Dr. Balaram'ın yağsız ve tuzsuz patlatılan mısırın kalorisinin de düşük olduğunu belirtiyor.

Avrupa'da korkutan salgın alarmı: Sivrisinek kaynaklı hastalıklar yayılıyor Avrupa'da korkutan salgın alarmı: Sivrisinek kaynaklı hastalıklar yayılıyor

Düşük kalorili atıştırmalıklar kalp sağlığına fayda sağlar çünkü aşırı kalori tüketmek kalp hastalığı için bir risk faktörü olan obeziteye neden olabilir.