Devlet bünyesinde çalışan vatandaşlar, enflasyonun yüksek seyri karşısında her kesim gibi zor bir dönemden geçerken hükümetin atacağı adımlar konusunda merak içinde.

Yaklaşık 1 milyon kamu çalışanı, maaşlarına yeterli oranda zam yapılması, refah payı ve vergi düzenlemesi gibi konuların yanında 696 sayılı KHK ile sürekli işçi olanlar için tayin hakkı sağlanmasını iktidardan istiyor.

Asgari ücretin belirlenmesi süreci devam ederken kamu çalışanları da kendileriyle ilgili sorunların çözülmesiyle ilgili beklenti içinde.

SİYASİLERDEN DESTEK

Kamu emekçilerinin hükümetten beklediği düzenlemelerle ilgili siyasiler de konuya dahil oldu. CHP'li Ömer Fethi Gürer ve DEVA Partili Mehemt Emin Ekmen'den kamu çalışanlarının taleplerine destek geldi.

Kamuda çalışan vatandaşların sorunlarına dikkat çekilmesi için X hesaplarında paylaşım yapan muhalefetten isimler, hükümete çağrıda bulundu.

Gürer'den emekliler için Meclis'e kanun teklifi Gürer'den emekliler için Meclis'e kanun teklifi

Asgari Ücret Tespit Komisyonu görüşmelerinin sürdüğü ortamda yeni asgari ücretin ne kadar olacağı merak edilirken kamuda çalışanlar da bu maaşa bağlı olarak kendilerine yansıyacak zammı bekliyor.