Türkiye'de yalnızca TÜİK tarafından dizginlenebilen ancak çarşı pazarda hala yüksek seyreden enflasyon, çalışanların kazançlarını eritmeye devam ediyor.

2024 yılı asgari ücretinin belirlenmesi için komisyon görüşmeleri sürerken emekliler, memurlar ve özel sektör çalışanları da burada alınacak zam kararını merak ediyor.

KAMU ÇALIŞANLARINDAN ZAM TALEBİ

Asgari ücretlilerin geçim zorluğu yıllardan beri artarak devam ederken kamuda çalışan işçiler de maaşlarının artırılması talebinde bulunuyor. Özellikle büyükşehirlerde yaşayan çalışanların kira ve geçinme masrafları katlanırken çalışanlar, hükümetten bir iyileştirme bekliyor.

TÜİK ENFLASYONUYLA EMEKÇİLERİN HAKKI ÇALINIYOR

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) hesapladığı enflasyon verilerinin gerçek değerleri yansıtmadığı iddiası, çalışan kesimlerce sahiplenilirken TÜİK hesabına göre yapılan maaş zamlarının emekçilerin hakkını yediği eleştirileri de öne çıkıyor.

16 bin 500 ila 17 bin lira arasında olacağı iddia edilen yeni asgari ücretin diğer çalışanlara yansıması da merak ediliyor. Bu süreçte çalışanlar, maaşlarının iyileştirilmesi adına daha fazla gecikmeden yetkililerin harekete geçmesini istiyor. Konuyla ilgili özellikle sosyal medya üzerinden kamuoyu oluşturmaya çalışan kamu işçileri, kazanımlarının enflasyona yenik düşmesinden kaygılanıyor.

Bakan Bolat: Bayram tatili nedeniyle ihracatta artış sınırlı oldu Bakan Bolat: Bayram tatili nedeniyle ihracatta artış sınırlı oldu

Kaynak: Haber Merkezi