TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ ile Türk Ağır Sanayi ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) arasında imzalanan Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Ek Çerçeve Anlaşma Protokolü ile 700 bin kamu işçisinin yeni ücretleri belli oldu. Protokol, enflasyon ve ücret zammının toplamından oluşan oranın yüzde 32,57 olarak uygulanmasını içeriyor.

Gönül Boran Özüpak’tan ‘yeni mücadele’ mesajı Gönül Boran Özüpak’tan ‘yeni mücadele’ mesajı

Ancak uzun zamandır ek zam talep eden işçiler bu oranın yetersiz olduğunu belirtirken ek zam taleplerinin yanı sıra tayin hakkı, meslek kodu, skala gibi konularda da düzenleme talep ediyor. 

Kamu işçileri, mart ayında aldıkları zammın ürünlere ve hizmetlere yapılan zamlar karşısında daha çalışanın eline geçmeden eriyip gitmesi, değerinin çok üstünde olan ev kiraları, marketlerde her gün değişen fiyat etiketleri son 3 ayda 2 katına çıkan akaryakıt fiyatları sebebiyle, hayatlarının her alanında zorunlu olarak ihtiyaç duydukları ürün ve hizmetlere ulaşmanın gün geçtikçe zorlaştığını belirtmektedir. 

Sosyal medya hesaplarından sendika başkanlarına ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay ve HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'a seslenen işçiler talepleri doğrultusunda kamu işçilerinin de memnun olacağı bir çalışma yürütülmesini istiyor. 

Resim

Resim