Kamu işçileri, bir yıldan az süreli veya mevsimlik hizmet olduğuna Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığının görüşlerine dayanılarak Bakanlar Kurulunca karar verilen görevlerde ve belirtilen ücret ve adet sınırları içinde sözleşme ile çalıştırılan ve işçi sayılmayan kimselerdir.

Kamu kurum ve kuruluşlarındaki 750 binden fazla işçiyi ilgilendiren 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'nün ardından kamu işçilerinin taleplerinin tam karşılanmaması nedeniyle mağduriyetler devam ediyor. 

HAK-İŞ, Doğu Karadeniz'de 1 Mayıs'ı kutladı! HAK-İŞ, Doğu Karadeniz'de 1 Mayıs'ı kutladı!

Maddi sıkıntılar yaşadıklarını belirten 750 bini aşkın işçi aileleriyle birlikte zor günler geçirdiklerini belirtirken sendika başkanlarının ve yetkili kişilerin bir adım atmamasına tepki gösteriyor.

Taleplerini sosyal medya aracılığıyla dile getiren kamu işçileri, gerçekleştirdikleri ziyaretlerle de çözüm arıyor.

Son olarak Saadet Partisi Grup Başkan Vekili Bülent Kaya'yı ziyaret eden kamu işçileri, sosyal medyada yaptıkları paylaşımda; ''Saadet partisi grup başkan vekili sayın Bülent Kaya beyefendiye misafirperverliği ve samimi sohbeti için çok teşekkür ederiz. Kendisine 696 KHK ile çalışan emekçilerin TAYİN - MESLEK KODU - ZORUNLU EMEKLİLİK - ZAM konularını ilettiğimiz bir dosya verdik. İlgisine alakasına çok teşekkür ederiz.'' ifadelerine yer verdi.

Editör: Zeynep Peksoy