Kamu mühendisleri, çalışma koşullarının iyileştirilmesi için seslerini yükseltiyor. Kamu Mühendisleri Platformu adı altında birleşen binlerce mühendis, özlük haklarında adalet istiyor. Sorumluluklarına oranla düşük gelir elde ettiklerini belirten mühendisler, ek zam ve diğer taleplerini sosyal medyada da paylaşıyorlar.

Kamu Mühendisleri yetkililere sesleniyor!

Mühendisler, kamu hizmetindeki çalışma koşullarının iyileştirilmesi için Kamu Mühendisleri Platformu altında bir araya geldi. Kamu Mühendisleri, yetkililerden bir dizi talepte bulundu. Bu talepler arasında, "Teknik Sorumluluk Tazminatı" adıyla yeni bir ödeme kalemi oluşturulması, mühendis maaşlarının yoksulluk sınırının üzerine çıkarılması, mesleki gelişimi ve tecrübeyi ödüllendirecek bir "Mühendislik Meslek Kanunu" çıkarılması, ek ödemelerin ve emeklilik haklarının artırılması yer alıyor. Mühendisler, ayrıca deprem sonrası inşaat ve iyileştirme çalışmalarında karşılaştıkları sorunlara dikkat çekerek, mesleklerine dair alacakları kararlarda hukuki koruma istiyorlar.

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan Taksim'de: Bu meydanın normalleşmesini istiyoruz HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan Taksim'de: Bu meydanın normalleşmesini istiyoruz

Kamu Mühedisleri Kimlerdir?

Kamu mühendisleri, devlet kurumlarında görev yapan teknik personellerdir. Kamu mühendisleri, mühendislik, mimarlık ve şehir planlama alanlarında uzmanlaşmış, kamunun ihtiyaç duyduğu projeleri tasarlayan, yürüten ve denetleyen kişilerdir. Kamu mühendisleri, kamunun teknik altyapısını sağlamlaştıran, toplumun yaşam kalitesini artıran, ülkenin kalkınmasına katkıda bulunan önemli bir meslek grubudur.