Kamu Mühendisleri Platformunun çağrısıyla ülkenin dört bir yanından bini aşkın kamu mühendisi, mali ve özlük haklarının iyileştirilmesini talep ediyor.

Mühendislerin yoksulluk sınırının neredeyse yarısına yakın bir ücretle çalıştığını Evrensel'e aktaran mağdurlar, “Kamu mühendislerinin mağduriyetlerinin giderilebilmesi ve mesleki gelişimin teşvik edilebilmesi için, kamuda çalışan tüm mühendislere gelirinin; yakın zamana kadar benzer gelire sahip olan ve kamuda mühendise denk kabul edilen mesleklerin gelir ve özlük haklarının seviyesine yükseltilmesini talep ediyoruz” denildi.

Belediye İştiraki ve Taşerona kadro talebiyle basın açıklaması! Belediye İştiraki ve Taşerona kadro talebiyle basın açıklaması!

Kamu Mühendisleri Ücretlerinde İyileştirme İstiyor – Cantürk Haber |  İnternet Haber Gazetesi

Açıkgöz kamu mühendislerinin taleplerini şöyle sıraladı:

“Kamu mühendislerinin mağduriyetlerinin giderilebilmesi ve mesleki gelişimin teşvik edilebilmesi için, kamuda çalışan tüm mühendislere ‘Teknik Sorumluluk Tazminatı’ adı altında diğer meslek gruplarına yapıldığı gibi yeni bir ödeme kaleminin oluşturulması; ‘Mühendislik Meslek Kanunu’ çıkartılarak mesleki gelişimin teşvik edilmesi, bilgi ve tecrübenin ödüllendirilmesi, kamu mühendisi gelirinin; yakın zamana kadar benzer gelire sahip olan ve kamuda mühendise denk kabul edilen mesleklerin gelir ve özlük haklarının seviyesine yükseltilmesi, tüm kazanımların emekliliğe yansıtılması ve emekli mühendisler içinde ilave emeklilik ödeneği gibi düzenlemelerin yapılmasını kamuda çalışan 150 bin Mühendis, Mimar, Şehir Plancısı ve bu mesleklerin emeklileri adına devlet yetkililerinden talep etmekteyiz.”  (EVRENSEL)