Geçmiş yıllarda öğretmen ve akademisyen alımlarında, bazı KPSS B grubu personel alımlarında yaş şartı kaldırılmıştı. Ancak KPSS A grubu alımları, kapsama alınmayan KPSS (B) Grubu ve banka çalışanlarının istihdam süreçlerinde 30-35 yaş sınırının devam etmesi milyonlarca vatandaşın kariyerlerinde engel teşgil ediyor.

Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) girmek için yaş şartı olmaması ancak bu sınavların sonucuna göre alım yapacak kurumlarda yaş şartı olması, vatandaşların ücret ödeyerek emek sarfettikleri sınavın karşılığını alamamasına neden oluyor.

Uzun eğitimler ve öğrencilik hayatı sonrası ancak belirli bir yaşa geldikten sonra bazı imkanlara kavuşma fırsatı yakalayan vatandaşlar kariyerlerinin en verimli döneminde yaş şartına takılıyor. Birçok branşta kamuya atanmayı bekleyen vatandaşlar 35 yaş sınırı nedeniyle zorluk yaşıyor. Çalışma hayatında hiçbir engel teşkil etmeyen yaşın önlerinde engel olmasını istemiyor. 

Türksat 6A'nın ay yıldızlı logosu belli oldu Türksat 6A'nın ay yıldızlı logosu belli oldu

Çeşitli nedenlerle sınavlara geç giren adayların çalışma hayatlarının başında mesleklerini kamuda icra etmelerine engel oluyor. Kariyerlerine kamu kurum ve kuruluşlarında devam etmek isteyen adaylar 35 yaş sınırı nedeniyle mağdur ediliyor. Çalışma hayatında yaş sınırı olmasını çağ dışı olarak nitelendiren vatandaşlar kamuda 35 yaş sınırının kaldırılmasını bekliyor. 

Özel sektörde çalışma şartları günden güne zorlaşırken kamuya atanmak isteyen vatandaşlar çalışmalarında yaşlarının engel oluşturmayacağını belirterek kamuya alımlarda yaş şartının kaldırılmasını talep ediyor.