Yüz binlerce işçi ve ailesini yakından ilgilendiren taşerona kadro konusu gündemden hiç düşmüyor. Seçim öncesi verilen vaatlerin başında gelen ve uzun zamandır çözüme kavuşturulmayı bekleyen taşerona kadro meselesi yüz binlerce vatandaşı maddi ve manevi olumsuz etkiliyor. 

750 bin kamu işçisi maaşlarında iyileştirme, refah payı ve seyyanen zam müjdesi bekliyor! 750 bin kamu işçisi maaşlarında iyileştirme, refah payı ve seyyanen zam müjdesi bekliyor!

Çalışma şartlarından memnun olmayan, geçim sıkıntısı yaşayan taşeron işçileri kadroya geçerek derin bir nefes almayı bekliyor. Kadro bekleyen taşeron işçiler arasında orduevleri, polisevleri, öğretmenevleri   sözleşmeli çalışanları da bulunmakta. Yıllardır yetkililerin verdiği kadro sözlerinin tutulmasını bekleyen kamu sosyal tesis çalışanları ayrımsız şartsız kadro istiyor. 

Kadro bekleyen orduevleri, polisevleri, öğretmenevleri sözleşmeli çalışanları bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyor. Twitter'da etkinlik düzenleyen vatandaşlar yetkililere seslenerek bu mağduriyetin bir an önce çözülmesini istiyor. Başta Cumhurbaşkanlığı ve CİMER olmak üzere, ilgili makamlara yazdıkları dilekçe ve mektuplarla yaşadıkları sorunları anlatan orduevleri, polisevleri, öğretmenevleri sözleşmeli çalışanları kadro hakkı için mücadele etmeye devam ediyor. 

Ekonomi uzmanlarına göre, Meclis'in açılmasının ardından gündeme gelecek Torba Yasa'da taşerona kadro meselesi de bulunacak. Taşerona kadro sorunun tam olarak çözülüp çözülmeyeceği bilinmezken yüz binlerce işçi geride kimse bırakılmadan tüm taşeron işçilerinin kadroya geçirilmesini istiyor.