İzmir'de protesto: İşçilerden eksik maaş alıyoruz iddiası İzmir'de protesto: İşçilerden eksik maaş alıyoruz iddiası

Sendika yetkilileri oluşturdukları Whatsap hattı ile işçilerin uğradığı mobbinglere karşı bilgi vermek ve gerekirse hukuki destek sağlamayı hedeflediklerini belirttiler.

İşçilere yapılan mobingleri de kamu oyu ile paylaşacaklarını belirterek hiç bir işçi sendikaların zorlaması ile kendilerine üye yapılmamasını hak mücadelesine işçilerin inanarak hür şekilde seçmelerinin gerekliliğine vurgu yapıldı.

Taşeron İş Sendikası yetkilileri, ''İşçi cumhurbaşkanını seçiyor, belediye başkanını seçiyor, apartmana yönetici seçiyor ama kendi sendikasını seçemiyor. Seçme ve seçilme hakkı işçinin elinden alınmıştır.
Bizler bu onuru işçiye iade edeceğiz.''dedi

TCK 118 maddeye göre Sendikal Hakların Kullanılmasının Engellenmesi Suçu:

TCK Madde 118

(1) Bir kimseye karşı bir sendikaya üye olmaya veya olmamaya, sendikanın faaliyetlerine katılmaya veya katılmamaya, sendikadan veya sendika yönetimindeki görevinden ayrılmaya zorlamak amacıyla, cebir veya tehdit kullanan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Cebir veya tehdit kullanılarak ya da hukuka aykırı başka bir davranışla bir sendikanın faaliyetlerinin engellenmesi halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.

Hükmü açıkça işçiden yanadır bu hakkı işçi kullanmalıdır