22 Temmuz'da İstanbul Bahçelievler ilçesinde meydan gelen olayda kan donduran detaylar ortaya çıktı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri bir kadının evinde doğum yaptığı ve bebeğini gömdüğünü iddiası üzerine harekete geçmişti.

İhbar üzerine olayın geçtiği iddia edilen eve polis ekipleri gelmiş ve  V.S.K. isimli kadının bilgisine başvurmuştu. Şüpheli kadın, 1 gün önce ailesinden gizli bir şekilde banyoda doğum yaptığını ve bebeğinin ölü doğduğunu daha sonra da gece 01.00 sıralarında çöp poşeti içerisinde çöp konteynerine bıraktığını itiraf etmişti.

V.S.K., 2021 yılının Kasım ayında tanıştığı O.U. isimli kişinin Bayrampaşa'daki evinde tacize uğraması sonucu hamile kaldığını, konuyu doğum olayının gerçekleştiği güne kadar ailesinden gizlediğini anlatmıştı. Olaya ilişkin güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis ekipleri, V.S.K.’nın söylediği saatte elindeki bir poşeti çöp konteynerine bıraktığını tespit etmişti.

Kadının ifadesinin ardından araştırmasını sürdüren polis ekipleri, ölü doğduğu iddia edilen bebeği bırakıldığı yerden aldığı değerlendirilen çöp kamyonunun boşaltım yaptığı atık merkezini de tespit etmişti ve atık merkezinde yapılan aramalarda herhangi bir bebek cesedine ulaşılamamıştı. Çalışmaların devamında V.S.K.’nın ‘cinsel saldırı’ iddiası üzerine O.U. isimli şüpheli şahıs, Bayrampaşa'da yakalanarak gözaltına alınmıştı. Ancak zanlı ifadesinin ardından serbest bırakılırken V.S.K. ‘kendini savunamayacak yakın akrabayı öldürme’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Kadının İfadesi Ortaya Çıktı

Kadın, "Nefes almıyordu, nefes alıp kendine gelmesini bekledim ancak kendine gelmedi. Ben de o şekilde görünce korktum. Çok ince bir bebekti, panikleyip poşete koydum” dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli'den Süleymaniye'deki gaz sahasına ilişkin açıklama Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli'den Süleymaniye'deki gaz sahasına ilişkin açıklama

V.S.K Sulh Ceza Hakimliği tarafından ‘kendini savunamayacak yakın akrabayı öldürme’ suçunu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesini haklı kılan deliller bulunması üzerine cezaevine gönderildi.