KFC, İsrail karşıtı boykotun ardından Malezya'da 108 şubesini geçici olarak kapatma kararı aldı.

Strait Times gazetesindealınan bilgilere göre, KFC, Malezya'daki operasyonlarının önemli bir kısmını durdurdu.

Çince yayın yapan Nanyang Siang Pau gazetesinin Google Haritalar'a dayandırdığı bilgiye göre, KFC'nin Malezya'daki sahibi ve operasyonlarını yürüten QSR Brands, ülke genelinde 108 şubesinde faaliyetleri geçici olarak durdurdu.

Başkent Kuala Lumpur'un Jalan Ipoh, Jalan Sultan ve Tamam Melavati bölgelerindeki KFC şubelerinin kapalı olduğu görüldü. Çalışanlar, son 1 haftadır müşteri olmadığı gerekçesiyle şubelerin kapalı olduğunu aktardı.

Malezya'nın Kelantan eyaletinde KFC şubelerinin yüzde 80'i geçici olarak kapatıldı. Bunu, 15 şubenin kapatıldığı Johor eyaleti izledi.

İsrail hükümetinden BM Genel Kurulu'nun Filistin kararına red! İsrail hükümetinden BM Genel Kurulu'nun Filistin kararına red!

QSR Brands, gelişmeyle ilgili halen bir açıklama yapmadı. KFC'nin Malezya'da 600'ün üzerinde şubesi bulunuyor.

İsrail'in 7 Ekim'de Gazze Şeridi'ne yönelik başlattığı saldırılara destek niteliğinde açıklamalar yapan ve yardımlar gönderen uluslararası firmalar, dünya çapında boykot ve protestolarla karşı karşıya kalıyor.

ABD'li restoran zinciri KFC de McDonald's, Pizza Hut, Starbucks, Domino's, Unilever ve Nestle gibi şirketlerle protesto ve boykot kampanyalarıyla karşılaşan Batılı markalar arasında yer almıştı. 

Editör: Yudum Özel