Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM)'ye bağlı olarak çalışan ve asıl işi yapan karayolları müşavirleri kadro istiyor. 

Taşeron işçilere yönelik verilen sözlerin yerine getirilmesi için milletvekilleri ve partiler, Meclis ile temaslarını sürdürürken artık gözler bakanlığın yapacağı açıklamalara çevrildi. 

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) 3 bin işçi alımı başvurusu nasıl yapılır,  şartlar neler? - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

KARAYOLLARI MÜŞAVİRLERİ KADRO BEKLİYOR

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM)'ye bağlı olarak çalışan personeller, müşavirlik ve danışmanlık hizmeti ile işe alınan karla mücadele, trafik, yama ve tüm bakım işleri ile görevlendilen taşeron işçiler, eşit işe eşit ücret taleplerinin altını bir kez daha çizdi. 

Karayolları (KGM) kura çekimi sonuçları açıklandı mı? Karayolları kura  sonuçları sorgulama

VEDAT IŞIKHAN TAŞERONA KADRO İÇİN NE DEMİŞTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, taşerona kadro getirilmesi hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. Kendisine yöneltilen bir soruyu cevaplayan Bakan Işıkhan, taşerona kadro çalışmaları için Meclis'in yeni yasama yılını işaret ederken yeni soru önergesine verilen cevapta çalışmaların devam ettiğini söyemişti. Işıkhan konuşmasında şu cümlelere yer vermişti:

Çalışma Meclisi 5 yıl aradan sonra toplanıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan'la da görüşecekler Çalışma Meclisi 5 yıl aradan sonra toplanıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan'la da görüşecekler

Anasayfa - Prof. Dr. Vedat Işıkhan

"2023-2024 yıllarını kapsayan "Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Anlaşma Protokolü"nde yer alan "696 Sayılı KHK Kapsamı Dışında Bırakılan Kamu Taşeron İşçilerinin Daimi Kadroya Geçirilmesi" maddesi uyarınca 696 sayılı KHK kapsamı dışında bırakılan alt işveren işçilerinin (taşeron) KAmu Kurum ve Kuruluşlarında istihdam edilmesi ile ilgili çalışmalara devam edilmektedir" demişti.

TAŞERON İŞÇİLERİNE VERİLMEYEN HAKLAR

  1.  Çalışma hakkına ve eşitlik ilkesine aykırı bir şekilde çalışıyorlar
  2. Kadroları yok
  3. Mesleki güvenceleri yok
  4. Yıllık izinlerinden yararlanamıyorlar
  5. Tayin hakkları yok
  6. Eşit işe eşit ücret verilmiyor