Taşerona kadro, yüz binlerce işçi ve ailesinin geleceğini belirleyen önemli bir konu olarak gündemdeki yerini koruyor. Seçim vaatleri arasında yer alan ancak hala çözülemeyen bu sorun, taşeron işçilerinin hem maddi hem de manevi açıdan mağduriyetine neden oluyor.

Karayolları taşeron işçileri, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, geçim sıkıntısının giderilmesi ve kadroya alınarak güvence altına alınması için seslerini yükseltiyor. Sosyal medyada düzenledikleri etkinliklerle yetkililerin dikkatini çekmeye çalışan Karayollarında taşeronlar işçiler, haklı taleplerinin karşılanmasını istiyor.

Karayolları taşeron işçileri umutlandı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara'nın Meclis'e sunduğu kanun teklifine "696 sayılı KHK kapsamı dışında bırakılan alt işveren işçilerinin (taşeron) Kamu Kurum ve Kuruluşlarında istihdam edilmesi ile ilgili çalışmalara devam edilmektedir." ifadelerini kullanarak cevap vermişti. Karayollarında çalışan taşeron işçiler bu durumlar umutlanırken Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz'ınn kısa süre önce sunduğu taşeron işçilere kadro gelmesine ilişkin yazılı soru önergelesine olumlu ya da olumsuz bir cevap gelmedi.

"Sağlıkçının adı yok, diploması var!" "Sağlıkçının adı yok, diploması var!"

"2024 bütçesinde kademeli emeklilik, taşerona kadro, atama, staj ve çıraklık, Bağ-Kur yok!" "2024 bütçesinde kademeli emeklilik, taşerona kadro, atama, staj ve çıraklık, Bağ-Kur yok!"

Karayolları taşeron işçilerine kadro verilecek mi?

Bunun üzerine kadro müjdesini bekleyen karayolları taşeron işçileri, gözlerini Meclis'e çevirdi. Kısa bir süre önce konuya ilişkin sosyal medyadan açıklama yapan 

Ömer Fethi Gürer, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Komisyonda konuştum-“Emeklilikte adalet arayanların,taşeronda kadro bekleyenlerin, atama bekleyenlerin, geçici mevsimlik işçilerin, staj ve çıraklık mağdurlarının, 9000 gün prim 7200 güne inmesini isteyenlerin, vergide adalet bekleyenlerin 2024 yılı bütçesinde adı yok,tanımı da yok."