Daha önce düşük ücretler ve grevlerle gündeme gelen Kartal Belediyesi’nde işçilere, maaşlarının sadece yarısı yatırıldı.

Son yıllarda düşük ücretlere karşı işçilerin verdikleri mücadele ile gündeme gelen Kartal Belediyesi’nde yine bir maaş krizi ile gündeme geldi.

2024 Yerel Seçimlerinde CHP’li Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yeniden başkanlık koltuğuna oturduğu belediyede, işçilerin maaşlarının sadece yarısı yatırıldı.

İşçilerin mesai ücretlerinin de yatırılmadığı belirtilirken; yemek ücretlerinin de yatırılmadığı söyleniyor.

Maaşların eksik yatırılmasının gerekçesi İller Bankası

Genel-İş Sendikası’ndan işçilere yapılan bilgilendirmede, maaşların İller Bankası’ndan yapılması gereken ödemelerin yapılmaması nedeniyle yatırılamadığı iddia edildi.

Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruplara müdahale! Çok sayıda gözaltı var... Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruplara müdahale! Çok sayıda gözaltı var...

İşçiler tepkili 

CHP’li Gökhan Yüksel’in, özellikle seçim sürecinde pankart, afiş ve propaganda için çok büyük paralar harcamasına rağmen işçilere ücretlerin tam verilmemesi ve yine seçim sürecinde belediye tarafından yoğun çalıştırılan işçilerin mesai ücretlerini alamamaları işçiler arasında büyük tepkiye neden olmuştu.

Editör: Zeynep Peksoy