Türkiye'nin birçok kurumunda düzenli olarak çalışan vatandaşlar gibi KGM müşavirleride uzun yıllardır kadroların dağılımını dile getiriyorlar.

Kara Yolları Genel Müdürlüğü'nde çalışan müşavirler, çalışma hakları, iş güvenceleri ve kariyer planlamaları konularında yaşadıkları sıkıntılar nedeniyle kadroya alınmak istiyorlar. 

KGM müşavirleri, uzun yıllardır istikrarsız çalışma koşulları ve performanslarla karşı karşıya kalıyorlar. Bu nedenle kadro sorununu gündeme getiriyorlar. Müşavirler daha iyi çalışma koşulları ve kariyer planlamaları yapma haklarını arıyorlar.

Müşavirler, görev sürelerinin sona ermesi durumunda, emeklilik hakları konusunda stres yaşıyorlar. Ayrıca, iş güvenceleri oranlarındaki eksiklik nedeniyle işten çıkma korkusuyla karşı karşıya kalıyorlar. Bu durum, müşavirlerin çalışma yaşamlarınıda olumsuz yönde etkileyebiliyor.

Bakan Işıkhan: İş arıyorum diyen İŞKUR'a gelsin Bakan Işıkhan: İş arıyorum diyen İŞKUR'a gelsin

Peki kadroya alınacaklar mı?

Yaklaşık 15 bin KGM müşaviri 2017 yılında 696 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname (KHK) ile kapsam dışı kalmıştı. Müşavirler, taşerona kadro çalışmalarının gündemde olduğu son günlerde kendilerinin de kadro kapsamının içine dahil edilmesini talep ediyorlar. Ancak konuya ilişkin yetkililerden henüz bir açıklama gelmedi. Konuya ilişkin atılacak adımların mecliste tekrar ele alınacağı umut ediliyor.

Kara Yolları Genel Müdürlüğü'nde çalışan müşavirler, kadroya alınmak istediklerini dile getirerek, ilgili mercilerden adım atılmasını beklemeye devam ediyorlar.