KESK İzmir Şubeler Platformu ve Eğitim Sen 2 Nolu Şube üyeleri, KHK ile ihraç edilen kamu emekçilerinin geri alınması talebiyle her hafta düzenlediği oturma eyleminin 244'üncüsünü Karşıyaka'da gerçekleştirdi.

Gürer'den emekliler için Meclis'e kanun teklifi Gürer'den emekliler için Meclis'e kanun teklifi

“İhraç tecrittir, tecrit insan hakları ihlalidir, hak ihlallerine hayır işimize geri döneceğiz” yazılı pankart taşınan oturma eyleminde , sık sık “Asla yalnız yürümeyeceksin” ve “Zafer direnen emekçinin olacak” sloganları atıldı. Oturma eyleminde Bartın'da iş cinayetinde katledilen 41 madenci de anılarak, sorumlulardan hesap sorulacağı da vurgulandı.

Grup adına açıklama yapan Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Veysel Beyazadam, 15 Temmuz darbe girişimini bahane ederek işlerinden ihraç edilen kamu emekçilerinin ıstırabının devam ettiğini söyledi.

''BU HUKUKSUZDUR VE SUÇTUR''

Kamu emekçilerinin onurlu mücadelesinin devam ettiğini ifade eden Beyazadam, "Emek ve demokrasi güçlerinin bileşeni olarak 224 haftadır bu alanlardan söylüyoruz. Adına Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu dediğiniz bu yapının arkadaşlarımıza ikinci bir cezalandırma aracına dönüştüğünü biliyoruz. Arkadaşlarımızın dosyalarını bekleterek adeta ağaç kökü yemeğe zorlayarak ekonomik olarak boyun eğmelerini istiyorsunuz. Bu uygulamanız hukuksuzdur ve suçtur. Uydurma gerekçelerle işlerinden ettiğiniz donanımlı arkadaşlarımızı kamuya hizmetten alıkoyuyorsunuz. Toplum nezdinde suçlu göstererek itibarsızlaştırmaya çalışıyorsunuz. Bilin ki kimse size inanmıyor. Kişilerin itibarıyla oynuyorsunuz. Bu hukuksuzdur ve suçtur. Tekliğe mahkum edeceğinizi sanarak arkadaşlarımızı yalnızlaştırmak istiyorsunuz, bilin ki onlar hakikat yolunda asla yalnız değiller. 15 Temmuz sonrası çıkardığınız tüm KHK'leri iptal ederek arkadaşlarımızın derhal görevlerine iade edilmelerini istiyoruz. Önünde sonunda olacağı bu. Buna inanıyoruz çünkü haklıyız ve işimize geri döneceğiz” dedi.