Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Ankara İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "İktidar Yolunda Dayanışma Yemeği" isimli programa katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

Çankaya Köşkü'nü anlatan bir video sunumu gösterildi. Video sonrası Kılıçdaroğlu bir konuşma yaptı. 

Seçil Erzan davası genişliyor! Şoke eden gelişme: Müşteki sayısı 27'ye çıktı Seçil Erzan davası genişliyor! Şoke eden gelişme: Müşteki sayısı 27'ye çıktı

"Çankaya bizi bekliyor"

Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmaya,"Evet Çankaya bizi bekliyor. Bunun ben de farkındayım, siz de farkındasınız. Ama oturduğumuz yerde kimse bize Çankaya'yı ikram etmez, bunun için mücadele etmemiz lazım." sözleriyle başladı.

Kılıçdaroğlu açıklamalarına şöyle devam etti:

"Halkın sorunlarını içselleştirmemiz gerekiyor. Yaşadıkları sorunları yaşamamız gerekiyor. O zaman söylemlerimizdeki samimiyeti halka aktarabiliriz. Elektriğimi kestirdim, bedelini ödemeyerek. Çünkü elektriği kesilen 4 milyon insanın yaşadığı dramı yaşamak gerekiyor. O zaman siz elektriği kesilen insanların derdini samimi olarak geniş kitlelere aktarabilirsiniz. Her bir arkadaşımla birlikte mücadele edebilirsek, gücümüzü birleştirebilirsek ve en önemlisi söylemlerimizi ortaklaştırabilirsek sonuca ulaşabiliriz. Ben ayrı şey, siz ayrı şey söylerseniz olmaz. Beraber aynı şeyleri söylemek zorundayız. Birimiz A'dan söz ederken öbürümüz Z'den söz ederse halka güveni veremeyiz. Halka güven vermenin yolu söylemlerimizi ortaklaştırmaktır. Yeter mi? Hayır. Her birimiz, birbirimizi eleştirmekten vazgeçmeliyiz. Biz, beraber, ortaklaşa söylemlerimizi aynı minval üzerine götürebilirsek, emin olun halk bize oy verecek. Daha önce bize selam vermeyen insanların selam verdiğini görüyorum. Halk bizi samimi olarak bekliyor. Uzun süredir mücadele ediyoruz. Bu mücadele hak mücadelesidir. Bu mücadele aynı zamanda her insanın huzur içinde yatması için verilen mücadeledir. Bu mücadele alın terine değer verme mücadelesidir."

"Çalışmayı bir strateji üzerine inşa etmek zorundayız"

Çok çalışmaları gerektiğini vurgulayan Kemal Kılıçdaroğlu:

"Ama nasıl çalışacağız? Bu da önemli soru. Kendi kendimize konuşup, 'Biz çalıştık' dersek olmaz bu iş. Örgüt toplantısında da söyledim. Stratejinin önemini vurguladım. Çalışmayı bir strateji üzerine inşa etmek zorundayız. Şimdi CHP'nin bilgi işlem merkezinde, hiçbir partinin sahip olmadığı bütün bilgiler var. Örgütümüz o bilgilere rahatlıkla ulaşabiliyor. Hangi sandık çevresinde ne kadar oy aldık, hangi ilde oyumuz düşük, hangi ilçede düşük, bunların hepsi belli. Demek ki çalışacağımız alanı belirlerken, 'bizim mahallede' çalışmayacağız. Oyumuzun düşük olduğu, bugüne kadar sağlıklı ilişki kuramadığımız insanlarla muhatap olacağız, toplantı yapacağız. Samimi ilişki kurmak istiyoruz. Dürüstlük deseniz, erdem deseniz, ahlak, bilgi, birikim deseniz var. Eksik olan ne? Strateji. Eksik olan bu. Kime anlatacağımız konusunda biraz çekingeniz. Sorun oy vermeyende değil, sorun oy istemeyende." ifadelerini kaydetti.

"Hepimizin omuzlarında ağır yük var"

"İkinci yüz yıla çağrı beyannamesini" her partilinin ezberlemesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Yasama organı bir kişinin iradesiyle el kaldırır, indirir hale gelmişse, yürütme organı yasamayı ve yargıyı ipotek altına almışsa, rehin tutuyorsa ciddi bir sorun vardır o ülkede. Masum insanlar, aydınlar hapishanede ise sürekli yasaklar getiriliyorsa, il başkanlarına cezalar getiriliyorsa hepimizin oturup düşünmesi lazım. Bu ülkeye demokrasiyi, özgürleşmeyi, helalleşmeyi getireceğiz. Görevimiz ağır ama önemli olan zor işi başarmaktır. Hepimizin omuzlarında ağır yük var." değerlendirmesinde bulundu.

Editör: Gizem Külcü