Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay’da açıklamalarda bulundu.

KILIÇDAROĞLU’NUN SEÇİM LOGOSU İLK DEFA ORTAYA ÇIKTI

Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimlerde kullanacağı logo belli oldu. Hatay’da yaptığı konuşmada logo ilk defa yer aldı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle :

Özel: Belediyelerde ‘mor bayrak’ uygulamasını hayata geçireceğiz Özel: Belediyelerde ‘mor bayrak’ uygulamasını hayata geçireceğiz

''85 MİLYONU KUCAKLAMAK BOYNUMUZUN BORCU''

Kemal Kılıçdaroğlu: “Türkiye coğrafyasında hepimiz huzurla yaşamak istiyoruz. Hiç kimseyi ötekileştirmeden 85 milyon insanı kucaklamak benim boynumun borcudur. Zor günlerden geçiyoruz biliyorum, acılarımızı hafifletmek için her birimiz elimizden geleni yapıyoruz, bunu da biliyorum. Ama bazı acılar var ki yüreğimizin bir kenarında durur. Depremin yarattığı acı tüm dünyada yankılandı. Birlikte olmak, beraber olmak gibi hasleti asla unutmayacağız.” dedi.

ANKARA'YA BAYRAK TEPKİSİ

"Buraya gelmeden önce Hatay depreminde hayatını kaybeden vatandaşların mezarını ziyaret ettim. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız mezara Türk bayraklarını ve Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin bayraklarını asmış. Ankara'dan bayrakların kaldırılması için talimat geldi.

Hayatımda hiçbir zaman bu kadar üzülmedim. Türk bayrağını indirin diyor, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın bayrağını indirin diyor.  Hatay Büyükşehir Belediyesi başka bir devlete mi ait arkadaşlar? Emin olun önce inanmadım, böyle şey olmaz dedim. Ama bunun olur olmadığını görmek benim vicdanımda derin yaralar açtı. Asla kabul etmiyoruz.''

"DÜKKAN YIKILMIŞ FAİZ İSTİYORSUN"

"14 Mayıs'tan sonra yeni bir güne başlayacağız. Hatay'da, Kahramanmaraş'ta yeni bir anlayışı, hiç kimsenin ayrıştırılmadığı yeni bir ufku göreceğiz. Olağan üstü hallerde olağan üstü kararlar alınır. Çiftçinin, esnafın, sanayicinin bir an önce kendisine dönmesi için ona destek vereceksiniz. Dükkan yıkılmış, faiz istiyorsunuz. Olağanüstü kararlar alacaksınız, 'esnafın bankalarda olan kredilerinin faizini siliyorum, dükkanı yıkılmışsa ana parayı da siliyorum' diyeceksiniz."

"YAPAMIYORSANIZ SÖYLEYİN BİZ YAPARIZ"

"Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya'ya gittim. Hatay'a 4'üncü gelişim. Nitelikli eleman kenti terk etmiş vaziyette. Fabrikaların çalışması, esnafın dükkan açması lazım. Okulların açılması lazım. Yapamıyorsanız bize söyleyin yaparız hepsini. Bir kenti kent yapan unsurlardan birisi de o kentteki entelektüel birikimdir. Kenti kent yapan ruhtur, bu ruhun korunması lazım."

Samandağ'da yazı göndermişler, 'Az su tüketen ürünler ekin' diye. Bir devlet bunu yapar mı? Deyin ki 'Devlet Su İşleri bunu yapamıyor', bizim belediye başkanlarımız yaparlar ve suyu da verirler. Siz bunu yapmadığınız takdirde daha pahalı bedel ödüyorsunuz. Bizim insanımız bunu yapar'' dedi.