2 milyona yakın emekçiyi ilgilendiren EYT düzenlemesinin kısa bir süre içinde Meclis'e gelerek yasalaşma sürecinin başlayacağı tahmin ediliyor.

AK Parti'den EYT hakkında farklı tarihlerin verildiği açıklamalar geldi. Açıklamaların arka arkaya yapılması ve biraz zaman uzatma görüntüsü EYT'lileri daha da sabırsız yaptı.

En son olarak AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, EYT'nin ne zaman yasalaşacağıyla ilgili sorusuya "En kısa sürede diyebiliriz. Tarih vermek mümkün değil" yanıtını verdi. Tunç, ilk maaş ile ilgili soru üzerine de, "İşlemler 1-2 ay sürse bile emekli maaşlarını toplu olarak alabilecekler" ifadelerini kullanmıştı.

İktidarın EYT konusunda zamana oynama görüntüsü tepki çekmeye başlarken muhalefetten de iktidara eleştiri geldi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN ERDOĞAN'A TEPKİ: "EYT'Yİ MECLİS'E GETİR HEMEN"

Bakanlıktan, Mehmet Şimşek'in ABD'deki sözlerine ilişkin iddialara tepki: Şiddetle kınıyoruz Bakanlıktan, Mehmet Şimşek'in ABD'deki sözlerine ilişkin iddialara tepki: Şiddetle kınıyoruz

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabı üzerinden EYT'liler hakkında önemli bir paylaşımda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı paylaşımında etiketleyen Kılıçdaroğlu, "EYT’lileri oyalamayı bırak. Millet senin bu seçim oyunlarından bıktı" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu bu ifadelerinin devamında "İnsanlarımızın haklarını seçimlere malzeme etmeye çalışma. Her şeyi berbat ettin, son dakika çabaların zaten fayda etmeyecek. EYT’yi Meclis’e getir hemen" sözleriyle Erdoğan'a tepkisini gösterdi.