Sıfır araçlar için ÖTV matrahlarını yeniden belirleyen karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre; sıfır araçlar için en düşük ÖTV matrahı 184 bin TL’ye, en yüksek ÖTV matrahı ise 350 bin TL’ye yükseltildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımında, ağustos ayında yaptığı açıklamayı da hatırlatarak bir paylaşımda bulundu.

Kılıçdaroğlu paylaşımında, "Araçlarda ÖTV konusunda ciddiye alınacak bir tarafları olmadığını bir kez daha ispatladılar. Biliyorum hayal kırıklığı yaşıyorsunuz ama Bay Kemal sözünü vermişti, biraz daha sabredeceksiniz, o kadar" diyerek tepki gösterdi.

Bakan Yumaklı'dan İmamoğlu'na sert sözler: İstanbul dünya şehriydi, beş senede ne hale getirdiler? Bakan Yumaklı'dan İmamoğlu'na sert sözler: İstanbul dünya şehriydi, beş senede ne hale getirdiler?

FİYATLAR NASIL DEĞİŞECEK?

Otomobil fiyatlarını değiştiren karara göre sıfır araçlarda yeni ÖTV matrahları şu şekilde olacak:

Motor silindir hacmi 1600 metreküpü geçmeyip matrahı 184 bin TL’yi aşmayanlardan yüzde 45, matrahı 184 bin TL’yi aşıp 220 bin TL’yi aşmayanlardan yüzde 50, matrahı 220 bin TL’yi aşıp 250 bin TL’yi aşmayanlardan yüzde 60, matrahı 250 bin TL’yi aşıp 280 bin TL’yi aşmayanlardan yüzde 70, diğerlerinden yüzde 80 ÖTV alınacak.

Motor silindir hacmi 1600 metreküpü geçen fakat 2 bin metreküpü geçmeyen, elektrik motoru da olup elektrik motor gücü 50 kilovatı geçip motor silindir hacmi 1800 metreküpü geçmeyen ve matrahı 228 bin TL’yi aşmayanlardan yüzde 45, matrahı 228 bin TL’yi aşıp 350 bin TL’yi aşmayanlardan yüzde 50, diğerlerinden yüzde 80 ÖTV alınacak.