Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen, kopya soru ve soruların çalınmasıyla milyonlarca insanın gündeminde olan KPSS hakkında paylaşımda bulundu. 

KPSS, 31 Temmuz pazar günü gerçekleştirilmesinin ardından gündemden hala düşmedi. Sınavdaki soruların Yediiklim isimli yayınevinin kitaplarında ve denemelerinde de olması vatandaşların tepkisini çekti. Yaşanan bu olayın ardından 3 Ağustos salı gecesi ÖSYM başkanı ani bir şekilde görevinden alındı. Sınav hakkında ortaya atılan bir başka iddia ise soruların çalınmış olduğuydu. CHP'li vekiller başta olmak üzere birçok milletvekili FETÖ zamanındaki gibi soruların çalındığını söyleyerek hükümete tepki gösterdi.

Sınava giren milyonlarca insan ise haklarının yendiğini belirterek sınavın iptal olmasını istedi. Sosyal medya uygulaması Twitter'da gündemden hiç düşmeyen KPSS, FETÖ, sınav, ÖSYM Başkanı gibi etiketler olayın üstünün kapanmamasına neden oldu. Şimdi ise milyonlarca vatandaş hayatlarını etkileyecek olan bu sınavın akıbetinin ne olacağı konusunda meraklı ve endişeli. 

Milli Savunma Bakanı Güler, Romanyalı mevkidaşı Tilvar ile buluştu Milli Savunma Bakanı Güler, Romanyalı mevkidaşı Tilvar ile buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise olayın ardından sosyal medya hesabından yaptırdığı açıklama ile olayın araştırılması için talimat verdiğini duyurdu. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise sosyal medya hesabından yaşanan olayı değerlendirerek açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, sonuçların şaibeli olduğunu belirterek şu açıklamalarda bulundu: 

''KPSS ile ilgili yorum yapmıyorum çünkü sınavın şaibesi bir yana, mülakatlar zaten şaibeli, haliyle sonuçlar kesin şaibeli. Bakanlığa da bunun için gitmiştim. Sarayın kendi şaibesini çözme şovuna ise sadece gülüyorum. Merak etmeyin, birkaç ay sonra kökten çözeceğiz.''