Devlet televizyonu NHK tarafından edinilen bilgiye göre, batıdaki Yamaguçi eyaletinin Şimonoseki kenti açıklarında Güney Kore bandıralı tanker alabora oldu. Ayrıca "KEOYOUNG SUN" isimli tankerin kimyasal madde taşıdığı da biliniyor.

870 tonluk tankerden yapılan yardım çağrısında, Şimonoseki açıklarında Mutsure Adası'nın kuzeybatısına demirleyen tankerin alabora olduğu aktarıldı.

Ayrıca Güney Kore merkezli Yonhap ajansı, olayın nasıl gerçekleştiğini aktardı. Yayımlanan haberde, tankerin kuvvetli rüzgar ve yüksek dalgalar nedeniyle ada açıklarına demirlediği belirtildi.

Olay esnasında tankerde bulunan kişilerin bilgileri paylaşıldı. 8 Endonezyalı, 2 Güney Koreli ve 1 Çinli toplam 11 mürettebatın bulunduğu ve 6'sının kurtarıldığı açıklandı.

5 KİŞİ HALA BULUNAMADI

Kyodo ajansı ise haberini yerel yetkililere dayandırarak, uçak ve devriye gemileri vasıtasıyla kayıp 5 kişi için arama kurtarma faaliyetlerinin sürdüğünü belirtti.

İsrail geri adım atmıyor: Refah'a saldırı çağrısı yinelendi İsrail geri adım atmıyor: Refah'a saldırı çağrısı yinelendi

Japonya Sahil Güvenliği olaya ilişkin, 68,8 metre uzunluğa ve 10,6 metre genişliğe sahip tankerin 980 ton akrilik asit taşıdığını aktardı.

(Kaynak:TRT Haber)

Editör: Öznur Kaya