taşeron işçilere kadro gelecek mi?" sorusu binlerce kişi tarafından merak ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, taşeronların kadroya geçmesiyle ilgili ilerleyen dönemde gündeme geleceğini söylemişti. Yapılan bu açıklamasından sonra konuya ilişkin yeni bir gelişme yaşanmadı. Binlerce vatandaşın mağdur olduğu taşerona kadro konusunun gündeme gelmemesi işçilerin ve ailelerinin tepkisini çekmeye devam ediyor. 

TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat... TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat...

TAŞERONA KADRO NE ZAMAN ÇIKACAK?

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay konuyla ilgili son açıklama yaptı. Atalay, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AK Parti Genel Merkezi’nde görüştü.

Kritik görüşme sonrası önemli açıklamalarda bulunan Atalay, ülkenin seçim atmosferinde olduğuna vurgu yaparak kendilerinin gündemlerinin 700 bin işçinin kamu sözleşmesi olduğunu söyledi.

Görüşmenin ana başlığının bu olduğunu ifade eden Atalay “ Cumhurbaşkanının yaklaşımı iyi olduğu için Çalışma Bakanlığına talimat verdi, şimdi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile görüşeceğiz. Seçimden evvel 700 bin işçinin kamu sözleşmesinin bitmesini istiyoruz.” dedi.

BAKAN BİLGİN’DEN KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA GELMİŞTİ!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar, sözleşmelilere kadro ve vergi affı konularında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bu yıl önemli çalışmalara imza attı.

90 bin taşerona kadro çalışmasıyla ilgili olarak Bakan Vedat Bilgin son açıklamasında 1 milyon işçiye daha önce kadro verildiğini ve o düzenlemeden 90 bin işçinin istifade edemediğinin altını çizdi. Devamında ise Onların problemlerini kasım ayında ya da daha erken çözmüş olacağız. Şu anda geçici işçiler sorunu var. 90 bin işçinin kadroya alınması için çalışmalarımız sürüyor." dedi.

KİRALIK ARAÇ ŞOFÖRLERİ DE KADRO TALEP EDİYOR

Taşerona kadro düzenlemesi, kamu kurumlarında görev yapan binlerce şoförü hayal kırıklığına uğrattı. Kamu kurumlarında taşeron statüsünde görev yapan şoförler, kendilerine de kadro verilmesini istiyor.  Taşeron düzenlemesi binlerce işçiyi sevindirirken, binlerce işçiye de üzdü. Kadro alamayan işçiler arasında kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan şoförler de yer alıyor. Kamu kurumlarında araç ihtiyaçları kiralama yöntemiyle karşılanıyor.

Kiralık araçların şoförleri de 'taşeron statüsünde' çalışıyor. Son yapılan düzenlemede, kamu kurumlarında görev yapan şoförler yaklaşık maliyetin %70 altında olmasından dolayı kapsam dışında tutuldu. Fakat aynı şartlara tabi olan kapatılan Başbabakanlık 113 şoförü ek bir olağanüstü kanunhükmünde kararname ile imtiyazlı şekilde kadro kapsamına alınıp çeşitli bakanlıklara kadro ataması yapıldı.

Emsali olmasına rağmen olağanüstükanunhükmünde kararname olduğunuzdan dolayı mahkeme yolu kapalı. Hizmet alımı kapsamında şoförlü araç kiralama yoluyla çalışan şoförler, kamu kurumlarında hizmet kapsamında, makam şoförlüğü, 112 acil, evde sağlık hizmetleri ve hasta nakil ambulanslarında da çalışıyor. Sözleşme sonunda şirketler gitse de şoförler ihaleyi kazanan firmalar aracılığı ile çalışmaya devam ediyor.  Yeni düzenlemede, asıl işi yaptığı halde yaklaşık maliyetin yüzde 70'in altında kalarak kadro alamayan şoförler,  kadro hakkı verilmesini istiyor...

Kiralık araç şoförlerinin de taşerona kadro kapsamında yer almak için seslerini duyurmaya çalışıyor. Sosyal medyada tepki göstererek yetkililere seslenen kiralık araç şoförleri kadroya geçmek istiyor.

Kadro bekleyen kiralık araç şoförleri  seçim öncesi bu mağduriyetin giderilmesini istiyor. Sosyal medya platformu Twitter'da etkinlik düzenleyen vatandaşlar hükümete seslenerek bu mağduriyetin bir an önce çözülmesini talep ediyor. Başta Cumhurbaşkanlığı ve CİMER olmak üzere, ilgili makamlara yazdıkları dilekçe ve mektuplarla yaşadıkları sorunları anlatan kiralık araç şoförleri kadro hakkı için mücadele etmeye devam ediyor.