Kamu İktisadi Teşebbüsleri bir diğer ismiyle KİT'lerde çalışan taşeron işçiler defalarca kez kadro istediklerini belirterek sosyal medyada etkinlik düzenliyorlar. İşçiler kadroya geçmek istediklerini her geçen gün daha yüksek sesle haykırsalar da yetkililerden konuya ilişkin ses çıkmıyor. 

Kadro bekleyen KİT taşeron işçileri seçim öncesi bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyor. Twitter'da etkinlik düzenleyen vatandaşlar yetkililere seslenerek bu mağduriyetin bir an önce çözülmesini istiyor. 

Her gün Twitter'da etkinlik düzenleyen KİT taşeron işçileri kadroya geçmek için mücadele etmeye devam ediyor. Binlerce KİT taşeron işçisinin katıldığı etkinlikler kısa sürede Türkiye gündeminde yerini alıyor. 

MECLİS KAPANMADAN ÇÖZÜM İSTENİYOR

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, bütün taşeron işçilerin kadro sorununun çözülmesini talep ettiklerini ifade etmişti.

Staj ve çıraklık mağdurları, Milletvekili Sevda Kılıç ile 1 Mayısta meydanlarda! Staj ve çıraklık mağdurları, Milletvekili Sevda Kılıç ile 1 Mayısta meydanlarda!

Deprem nedeniyle yapılamayan kamuda çalışan işçilerin sözleşmeleriyle ilgili görüşmelere bir hafta önce başladıklarını dile getiren Atalay, "Esas ana işimiz, özellikle KİT'ler başta olmak üzere bütün taşeronların meselesinin çözülmesi. Meclis tatile girmeden önce bununla ilgili bir çalışma yapılır mı yapılmaz mı diye iki gündür Bakan Bey ile görüşüyoruz. Talebim ve arzum, taşeron konusunun bir daha gelmemek şartıyla ülke gündeminden kalkması. Bu talebimi sonuçlanana kadar takip etmeye, çözene kadar söylemeye, gayret sarf etmeye devam edeceğim." dedi.

Taşeron sorunuyla ilgili hazırlıkların henüz belirli bir aşamaya gelmediğini dile getiren Atalay, "Meclis, kısa süre içinde tatile girecek. Onu anlattık Bakan'a. KİT'lerle ilgili bir çalışmaları var ama KİT'lerin dışında çalışanlar da var. Onların durumu ne olacak? Ben hem KİT'lerde hem de onların dışındaki bütün taşeronların kadro sorunu hallolsun diye talep ediyorum." ifadelerini kullandı.

Ergun Atalay'ın görüşmelerin devam ettiğini açıklamasının üzerinden günler geçti ancak yıllar kadroya geçmek için mücadele eden KİT taşeron işçilerine henüz güzel bir haber verilmedi. 

Meclis'in seçim gündemi nedeniyle kapanmasına günler kalmışken uzun zamandır kadro için mücadele eden binlerce KİT taşeron işçisinin mağduriyetinin giderip giderilmeyeceği ise merak konusu oldu. Bakan Bilgin güncel bir açıklamada bulunmadı.