Kobani Davası'nın karar duruşmasına ilişkin DEM Parti Hukuk Komisyonu Eşsözcüleri Sevda Çelik Özbingöl ile Öztürk Türkdoğan, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türkdoğan, açıklamasında "Mahkemeden de iktidardan da beklentimiz Türkiye artık hukuka dönsün" ifadesine yer verdi.

Davaya ilişkin karar duruşması yarın Sincan Kampüsü’ndeki mahkeme salonunda görülecek.

"ORTADA BİR SUÇ YOKTUR"

Basın toplantısında açıklamalarda bulunan Öztürk Türkdoğan şu ifadelerde bulundu:

Özgür Özel'den samimi açıklamalar: Kaybede kaybede kazanmayı öğrendik Özgür Özel'den samimi açıklamalar: Kaybede kaybede kazanmayı öğrendik

"Bu dava ceza mahkemesinin üsul hükümlerinin tamamı ihlal edilmiştir. Bu dava hukuk fakültelerinde ilerde ders olarak okutulacak bir davadır. Ortada bir suç yoktur. Tüm aşamalarını size ifade edebiliriz. Merak edenler için Selahattin Demirtaş'ın savunması internet ortamında yayımlandı. Bu politik dava Türkiye halkının 31 Mart'ta ortaya koyduğu iradeye saygı temelinde sonuçlandırılıp, beratle bitmesi gereken bir dava halini almıştır. Yarınki beklentimiz tüm arkadaşlarımızın tahliye edilmesidir. Hele bazı arkadaşlarımız var ki kanunen 7 yıldan fazla tutuklu yargılanamayacağına dair hükmü ihlal edilen arkadaşlarımızdır. Bunlar kanun ihlal edilerek, siyasi rehine olarak tutukludur. Çünkü bu dava kapsamında 7 yıllık tutukluluk süreleri çoktan aşılmıştır. Siyasi rehine pozisyonu hiç değilse yarın son verilmesi lazımdır. Mahkemeden de iktidardan da beklentimiz Türkiye artık hukuka dönsün. "

(Kaynak:T24)