Hükümet politikalarına ve çıkarmak istedikleri reformlara tepki göstermek için başkent Bogota başta olmak üzere çeşitli kentlerde kalabalık gruplar yürüyüşlere katıldı.

Yapılan gösteri 7. caddeden başlayarak, tarihi Bolivar Meydanı'nda son buldu.

Ses getiren büyük yürüş muhalefet partileri tarafından organize edildi.

Grup temsilcileri burada bulunan kalabalığa seslenerek, Petro hükümetinin sağlık, çalışma ve emeklilik reformu projelerine karşı çıktıklarını belirtti.

Yürüyüşe katılan göstericilerden biri "Bu reformların halka bir faydası yok. Bizi başka bir Venezuela'ya dönüştürmek istiyorlar ve ülkede güvensizlik hat safhaya çıktı." diyerek Cumhurbaşkanı Petro'nun çıkarmak istediği sağlık ve çalışma reformlarına karşı olduklarını belirtti.

YOĞUN ÖNLEMLER ALINDI

Eyleme katılan bir diğer protestocu ise halkın sesi olduklarını ve hükümetin politikalarına karşı çıkmak için buraya geldiklerini aktardı.

Herhangi bir olayın yaşanmasına karşın güvenlik güçleri yoğun önlemler aldı ve gösteri olaysız bir şekilde tamamlandı.

İsrail geri adım atmıyor: Refah'a saldırı çağrısı yinelendi İsrail geri adım atmıyor: Refah'a saldırı çağrısı yinelendi

Cumhurbaşkanı Petro, muhalefetin ülkedeki değişime karşı çıktığını söyleyerek gösteriye ilişkin "Bugün ülkede değişim istemeyenler, eylem yapıyor. Elbette ayrıcalıklarını kaybetmek istemeyen bazı güçler olacaktır. Ancak ülkede değişimi ve dönüşümü talep eden muazzam bir toplum var." ifadelerinde bulunup basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.

Mevcut sağlık sisteminin "tamamen başarısız" olduğunu belirten Petro, ülkedeki bebek ölüm oranlarının "yüksekliğine" dikkati çekti.

(Kaynak:AA)

Editör: Öznur Kaya