Koronavirüs aşılarının yan etkileri tartışma konusu olurken ve Covid-19 salgını halen güncelliğini korurken Almanya'da yaşanan gelişme, aşıyla ilgili şüpheleri artırdı.

Almanya'da Covid-19 aşısı olan ve aşıların ağır yan etkilerini görerek çeşitli rahatsızlıklar yaşamaya başlayanlar mahkemeye başvurarak kendilerine tazminat verilmesini talep etti. 

Almanya'nın Welt am Sonntag gazetesindeki habere göre, nüfus açısından en büyük eyaletler olan Bavyera'da 61, Kuzey Ren-Vestfalya'da ise 38 tazminat dilekçesinin onaylandığı, Bremen eyaletinde ise kabul edilen hiçbir tazminat talebinin olmadığı bildirildi. 3 bin 968 tazminat dilekçesinin işlemde olduğu ve bin 808 dilekçenin de reddedildiği belirtildi.

AŞILARIN ÖLÜME NEDEN OLDUĞU DOĞRULANDI MI?

İsrail Savaş Kabinesi toplandı: Masada Netanyahu'nun kirli planı var... Refah'a mı saldıracaklar? İsrail Savaş Kabinesi toplandı: Masada Netanyahu'nun kirli planı var... Refah'a mı saldıracaklar?

Almanya'da, Robert Koch Enstitüsü'nün verilerine göre, 1 Ocak 2023 tarihine kadar 192 milyon koronavirüs aşısı yapılırken; 65 milyon kişi en az bir kere aşılandı.

Kalp kası iltihabı, venöz sinus trombozu ve parmaklarda, bileklerde karıncalanma olarak kendini gösteren bir sinir sistemi hastalığı olan Guillan-Barre Sendromu, koronavirüs aşısının ağır yan etkileri olarak kabul ediliyor.

Gazetedeki bilgilere göre, bazı durumlarda az da olsa koronavirüs aşısının ölümlere sebebiyet verdiği yetkililer tarafından kabul edildi. Aşının neden olduğu yan etkiden ötürü olumsuz etkilenen kişilere devlet tarafından bakım desteği verilip verilmeyeceğine Almanya'daki eyaletlerin ilgili kamu birimleri karar veriyor.