Suudi Arabistan'da yasal içki satışına yönelik alınan yeni karar tartışmalara sebep oldu.

Karar kapsamında, Suudi Arabistan’da 70 yılın ardından ilk defa yasal içki satışı yapılabilecek. Alkol dükkanı başken Riyad’ın diplomat bölgesinde açıldı.

İÇKİ SATIŞI KİMLERE YAPILABİLECEK?

Öğrenilen bilgilere göre dükkanda içki satışı sadece şartları yerine getiren belirli kişilere yapılabilecek. AFP ve Reuters ajansları tarafından görülen bir resmi belgeye göre, başkent Riyad’da büyükelçiliklerin bulunduğu bölgede açılacak ilk içki dükkanı, yalnızca Müslüman olmayan diplomatlara satış gerçekleştirecek.

Ayrıca mağazanın satışlarına yönelik başka kısıtlamalar da yer alacak. Bu kapsamda, içki almak isteyen diplomatların kayıt yapması ve Suudi hükümetinin onayından geçmesi gerekecek. İçki satışının yapılacağı mağazaya 21 yaş altı kimse giriş yapamayacak. Diplomatlar mağazaya girerken “düzgün kıyafet kurallarına” uymak zorunda. Ek olarak her kişinin aylık alabileceği içki miktarı da sınırlı tutulacak.

Gazze'de yardım paraşütleri açılmadı! Çok sayıda ölü ve yaralı var Gazze'de yardım paraşütleri açılmadı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Sosyal medyada gündem olan, Suudi Arabistan’da yalnızca Müslüman olmayan diplomatların alışveriş yapabileceği bu alkollü dükkan, Türk kullanıcılar tarafından da ilgi konusu oldu.

(Kaynak:T24)

Editör: Öznur Kaya