Devlet Denetleme Kurulu (DDK), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan 2022-Kamu Personel Seçme Sınavına (KPSS) yönelik iddialar hakkında inceleme çalışmalarına başladı.

31 Temmuz'da yapılan KPSS'de çıkan soruların, sınavdan önce bir yayınevinin deneme kitaplarında yayımlandığı iddiası gündeme bomba gibi düşmüştü.

İddia ÖSYM tarafından yalanlanmış ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan olayın araştırılması için Devlet Denetleme Kurulu'na talimat vermişti.

Erdoğan, "Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz" dedi.

ERDOĞAN'A RAPORLANACAK

DDK müfettişleri, bugün ÖSYM'nin Bilkent yerleşkesine giderek çalışmalarına başladı. Müfettişler, kurum yetkilileri ile görüşmelerde bulunup ilgili birimlerdeki araştırmalarının sonrasında incelemeyi tamamlayacak ve sonucu hazırlanacak rapor eşliğinde Cumhurbaşkanı'na sunacaklar.

''PROBLEMLİ BİR DURUM VAR GÖZÜKÜYOR''

CHP lideri Özel: Bu seçimi, yok sayılanlar, unutulanlar, ötekileştirilenler kazandı CHP lideri Özel: Bu seçimi, yok sayılanlar, unutulanlar, ötekileştirilenler kazandı

NTV'nin haberine göre Devlet Denetleme Kurumu Başkanı Yunus Arıncı KPSS iddiaları ile ilgili olarak "Problemli bir durum var gözüküyor'' ifadelerini kullandı. Arıncı, rapor için bir süre öngörmediklerini de belirtti.

2022 KPSS İPTAL EDİLECEK Mİ?

İddia edilen benzer nitelikteki soru sayısının 20-30 olarak belirtiliyor. 

Ciddi bir durum tespit edildiği takdirde konunun, sınava etki etmesiyle KPSS puanlarında değişimler yaşanacağı tahmin ediliyor. Bu sebeple sınavın iptal edilmesine yüksek ihtimalle bakılıyor.

İddiaların araştırılması sürecinde ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün ise görevden alınmıştı.