Türkiye'den ABD'nin insan hakları raporuna tepki: Çifte standartlı politikayı sonlandırın Türkiye'den ABD'nin insan hakları raporuna tepki: Çifte standartlı politikayı sonlandırın

Geçtiğimiz pazar günü yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)'nın cevap anahtarı, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yayımlanırken sosyal medyada bomba bir iddia ortaya atıldı.

Cevap anahtarının kamuoyuyla paylaşılması sonrasında Twitter'da "KPSS'de ikinci FETÖ skandalı" ile etiket açıldı. Sosyal medya kullanıcıları, öğrenciler ve eğitim sendikacıları soruların daha önce Yediiklim Yayınevi'nin YouTube sayfasından paylaşıldığını, hatta WhatsApp gruplarından dağıtıldığını iddia etti.

CUMHURBAŞKANI'NDAN İNCELEME TALİMATI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022 KPSS Lisans oturumundaki iddialarla ilgili olarak Devlet Denetleme Kuruluna inceleme talimatı verdi.

Erdoğan, sosyal medya hesabı üzerinden “Devlet Denetleme Kurulumuzun 2022 KPSS ile ilgili yapacağı inceleme sonucunda elde edilen veriler titizlikle değerlendirilecek, gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır. Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz” dedi.

YEDİİKLİM YAYINEVİ'NDEN AÇIKLAMA

TELE1’den Barış Önal’a konuşan Yediiklim Yayınevi yetkilileri ise ‘Bir iki soru aynı diye algı yapmaya gerek yok’ ifadelerini kullandı.

Yediiklim Yayınevi iddia edildiği gibi yayınlarının durdurulmadığını söyleyerek sadece bir iki sorunun aynı olduğunu dile getirdi.

Yayınevi yetkilisi şu ifadeleri kullandı:

“Tamamen algı, yayınlarımız devam ediyor. Bir iki soru aynı diye çok yüklenme oldu. Satışlarımız devam ediyor. Başka yayınevleri de tutturuyor. Biz de bir iki tane soru aynı çıkmış olabilir. Kesinlikle bir tesadüf.”