Mayıs ayının ilk haftasından beri küçüklü büyüklü düşüş yaşayan kripto para piyasasında şirketleri zor duruma sokmaya başladı. Piyasadaki beklenmeyen bu düşüş bazı şirketlerin iflas etmesine sebep oldu. 

Para çekme işlemlerini bir süre önce durduran Celsius Network ise yaşanan bu beklenmeyen düşüş hareketine karşı koyamadı ve resmi olarak iflas ettiğini duyurdu. 

Bitcoin'de yaşanan sert düşüş piyasaları etkiledi

Bitcoin’de gerçekleşen sert düşüş kripto para piyasasının genelii etkiledi. Dijital varlıkların toplam sermaye değeri haziran ayında 1.30 trilyon dolar seviyelerinden 762 milyar dolara kadar düştü. 1 trilyon doların altına sarkan dijital varlık piyasası aylık bazda yüzde 33’ten fazla değer kaybetmişti.

Şubatta Türkiye 240 milyon dolarlık yatırım aldı! İşte o ülkeler… Şubatta Türkiye 240 milyon dolarlık yatırım aldı! İşte o ülkeler…

Celsius Network’ün likidite krizi yaşaması ve şirketin zor durumda olmasıyla birlikte kripto para piyasasında korku eğilimi artmış ve haziran ayında Bitcoin, 31 bin dolar seviyelerinden 20 bin doların altına sarkarak yüzde 37’den fazla gerilemişti.

Yaşanan bu durumun ardından likidite sorunu yaşayan ve krizi aşamayan Celsius Network haziran ayında para çekme işlemlerini askıya almıştı. 

İflasını açıklayan ABD merkezli kripto para şirketinin, yükümlülüklerinin 1 milyar ile 10 milyar dolar arasında olduğu tahmin edilirken, şirket 100 binden fazla alacaklısı olduğunu açıkladı.

İflas eden 3. şirket

Son günlerde  zor durumda olan diğer kripto para şirketleri de iflas bayrağını çekmişti. Three Arrows Capital ve Voyager iflas başvurusunda bulunurken, Celsius Network de dahil olmak üzere toplamda 3 kripto para şirketinden iflas talebi gelmiş oldu.