Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında kabine toplantısı gerçekleşecek. Kurban Bayramı öncesi yapılacak bu toplantının gündeminde özellikle asgari ücret zamları ve bayram tatili var. Bunun dışında ise doğal afetler, ekonomi, Marmaris yangını gibi pekçok konu konuşulacak.

Ramazan Bayramı tatili için ek otobüs seferleri planlandı Ramazan Bayramı tatili için ek otobüs seferleri planlandı

Asgari ücrete zam gelecek mi?

Toplantıda konuşulacak en önemli konu ise ücretler konusu. Memur maaşları ve memur emeklisine yapılacak zam, asgari ücrete temmuz ayında yapılması beklenen yeni zam gibi birçok konunun konuşulacağı toplantıyı milyonlar merakla bekliyor.

Bayram tatili uzatılacak mı?

Kurban Bayramı'na az kalmışken bayram tatilinin kaç gün olacağı da merak konusu. Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılacağı da öngörülüyor. Kabine bu konuya da bugünki toplantıda karar verecek.

Orman yangınlarının faillerine ceza geldi

Marmaris'te tüm Türkiye'yi üzen orman yangını felaketi yaşanmıştı. Marmaris'teki yangının faili geçtiğimiz gün tutuklandı. Orman yangınları failleri için caydırıcı cezalarının verilmesi gerektiği düşünülüyor. Bu konu da kabine toplantısında konuşularak idam cezasının yanında bu konuda caydırıcı önlemler Adalet Bakanlığı tarafından çalışılıyor.