Kuşadası Belediyesi, Türk-İş’e bağlı Belediye İş Sendikası ile ek protokol imzalayarak Personel A.Ş’de çalışan işçilerin maaşlarına her ay ek ödeme yapma kararı aldı.

Yapılan protokole göre Kuşadası Belediyesi’nde en düşük işçi maaşı 14 bin 250 liraya yükseldi. Protokolün imzalanması içn Kuşadası Belediyesi Kademe Amirliği’nde tören düzenlendi. Törene Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, Belediye İş Sendikası Aydın Şube Başkanı Hidayet Yaman, Personel A.Ş Yönetim Kurulu ve çok sayıda işçi katıldı.

Özüpak emekliler adına seslendi: Hakkımızı almaya geliyoruz Özüpak emekliler adına seslendi: Hakkımızı almaya geliyoruz

"İLİKLERİMİZE KADAR HİSSEDİYORUZ"

Belediye İş Sendikası Aydın Şube Başkanı Hidayet Yaman, törende konuşarak ”Ülkemizde yaşanan ekonomik krizin neticesinde hayat pahalılığını iliklerimize kadar hissediyoruz. Başkanımız Ömer Günel, hukuki bir zorunluluğu olmadığı halde işçi maaşlarında iyileştirme yaptı. Her zaman işçi ve emekçinin yanında olan Başkanımız Ömer Günel’e teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı. 

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ise törendeki konuşmasında şunları söyledi:

“Türkiye’nin içerisinde bulunduğu ekonomik yangın ortamında sizleri biraz olsun ferahlatmak istedik. 2019 yılında Kuşadası Belediyesi’ni devraldığımda kasada 200 bin lira para, personele de toplam 6 milyon lira borç vardı. Bugün geldiğimiz noktada maaşlar artık zamanında ödeniyor. Personelimize ikramiye borcu olmayan bir belediye haline geldik. 

Bizim tarafımız her zaman işçi ve emekçiden yanadır. Bu ödeme ile taban ücretin üzerine yüzde 20’yi aşan bir ek ödeme yapıyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun.”