Milli Savunma Bakanlığı, Türk güvenlik güçlerinin Kuzey Irak'ta kısa süre önce başlatılan Pençe Kilidi Operasyonu'nda 56 teröristi "etkisiz hale getirdiğini" söyledi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar , Pazar günü harekatın birlik komutanlarıyla video bağlantısı aracılığıyla yaptığı görüşmede , "Operasyonumuz planlandığı gibi büyük bir başarı ile devam ediyor. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz." dedi .

Akar, operasyonun ilk fazının başarıyla tamamlandığını sözlerine ekledi.

24 Temmuz 2015'te terörle mücadelede yeni bir aşamaya geçildiğini belirten Akar, şu ana kadar Türkiye ile Kuzey Irak ve Suriye'de toplam 34 bin 259 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi .

Bu yılın başından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 991'e ulaştı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Reisi'nin helikopter kazasına ilişkin açıklama Dışişleri Bakanlığı'ndan Reisi'nin helikopter kazasına ilişkin açıklama

Türkiye, Irak'ın Metina, Zap ve Avasin-Basyan bölgelerindeki PKK sığınaklarını hedef almak için bu hafta başlarında Pençe Kilidi Operasyonunu başlattı .

Bundan önce, 2020'de Kuzey Irak'ta saklanan ve Türkiye'de sınır ötesi saldırılar planlayan teröristlerin kökünü kazımak için başlatılan Pençe-Kaplan ve Pençe-Kartal Operasyonları vardı.

Türkiye'ye yönelik 35 yılı aşkın terör kampanyasında, Türkiye, ABD ve Avrupa Birliği tarafından terör örgütü olarak listelenen PKK, aralarında kadın, çocuk ve bebeklerin de bulunduğu en az 40.000 kişinin ölümünden sorumlu oldu .

İlgili bir gelişmede, Türkiye Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler Pazartesi günü Türkiye'nin başkenti Ankara'da Arnavut mevkidaşı Tümgeneral Bayram Begaj ile bir araya geldi.

Görüşmede askeri alanda ikili ilişkiler ve bölgedeki son gelişmeler ele alındı.

Bu haberde kaynak ANews'tir.