LİDER GALATASARAY’IN TRANSFERLERİ TUTMADI

Süper Lig’i geçen sezon şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, 27. hafta itibariyle 72 puanla liderlik koltuğunda oturuyor. Sarı kırmızılı ekip sezona Şampiyonlar Ligi’nde ön eleme turlarıyla başlayıp gruplara kalmıştı. Bu süreçte oldukça hızlı bir transfer dönemi geçiren Galatasaray; Zaha, Tete, Ndombele, Angelino, Ziyech Davinson Sanchez, Kerem Demirbay, Bakambu gibi yüksek profilli oyuncuları eklerken geçen sezonun yıldızı Icardi’nin de takıma katılmasıyla beraber beklenti oldukça yükselmişti. Galatasaray’da şu an en çok tartışılan konu da bu oldu. Davinson dışında yapılan transferlerden memnun olmayan taraftar, yönetime bu konuda eleştirilerde bulundu.

Şampiyonalar Ligi gruplarında oldukça zor bir gruba düşen Galatasaray; Bayern Münih, Manchester United ve Kopenhag gibi takımların olduğu A grubundaydı. Galatasaray, gruplarda 6 maçta 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam etti.

Galatasaray, son 16 play-off turunda Sparta Prag ile eşleşti. Galatasaray, sahasında oynadığı ilk maçı 3-2 kazanıp rövanş öncesi avantaj elde etmişti. Rövanş maçında oyunu belli bir bölüme kadar iyi götüren ve skor avantajını elinde bulundurmasına rağmen Kaan Ayhan’ın gördüğü kırmızı kartla beraber dağıldı ve 4-1 mağlup olarak mart ayına gelmeden Avrupa defterini kapattı.

Bu turda elenilmesiyle beraber en çok tartışılan konu yine transferler olmuştu. Galatasaray, devre arasında rekor bir bedelle Boey’i Bayern Münih’e yollamıştı. Bakambu ve Halil Dervişoğlu ile yollarını ayıran Galatasaray, Carlos Vinicus’u kadrosuna eklemişti.

Beklediği verimi alamayan Angelino ile de yollarını ayıran Galatasaray, ocak ayında beksiz kalmıştı. Herkes yönetimin yapacağı hameleleri merakla beklerken yönetim Aurier ve Köhn’ü transfer etti.

IMG_8214

Afrika Kupası’ndan sakat dönen Aurier ve Almanya Ligi’nden alınan Köhn, Avrupa kadrosuna yazılamadı. Transfer süreci geç tamamlanan Köhn’ün kadroya yazılamaması ve sene başı Genoa’ya yollanan Berkan’ın devre arası tekrar takıma eklenip sol bek olarak Avrupa maçlarına çıkması, taraftardan eleştiri aldı.

Ziraat Türkiye Kupası’na da veda eden Galatasaray’da Okan Buruk’un bahsettiği 4 kupa hedefinden geriye kalan kısmından sadece 2 kupa kaldı. Süper Kupa finalinde Şanlıurfa’da Fenerbahçe ile mücadele edecek Galatasaray, rakibini hem bu kupadan hem de şampiyonluktan mahrum bırakmak istiyor.

Ligde 2 puan farkla önde bulunan Galatasaray, Süper Lig ve Süper Kupa şampiyonluğu için sezonun kalan kısmında mücadele verecek.

FENERBAHÇE 5. VİTESTE BAŞLADI, 2’YE DÜŞÜRDÜ!

Süper Lig’de uzun zamandır şampiyonluk hasreti çeken Fenerbahçe, bu sene bu hasreti dindirmek için çok kaliteli bir kadro kurup taraftarını çok heyecanlandırdı. Kadrosuna Dzeko, Tadic, Cengiz, Szymanski, Fred, Livakovic gibi yıldızları ekleyen Fenerbahçe rekor bir başlangıç yaptı. Süper Lig tarihinde sezona ilk 11 maçını kazanarak başlayan tek takım oldu.

IMG_5996

Konferans Ligi’nde de yoluna devam eden Fenerbahçe, son 16 turunda Belçika ekibi U.S Gilloise ile eşleşti. Sarı lacivertli ekibin bu sezon en büyük hedeflerinden biri de bu kupayı müzesine götürmek olacak.

Lig’de 9 sezonluk şampiyonluk hasretine son vermek isteyen Fenerbahçe, sezonun büyük bir bölümünde elinde bulundurduğu liderliği Galatasaray’a kaptırdı. Devre arası transfer döneminde Çağlar, Bonucci ve Krunic gibi takviyeler yapılırken en çok eleştiri alan konu da Crespo, Lincoln ve Emre Mor gibi oyuncuların takımdan yollanması oldu. Avrupa kadrosuna yazılmayan Kent ise sezon adına tam bir hayal kırıklığı oldu.

KADIKÖY DEPLASMAN HALİNE GELDİ

IMG_5047

Bu sezon deplasmanda sadece 2 puan bırakan Fenerbahçe, iç sahada ise tam 9 puan kaybederek liderliği ezeli rakibine kaptırdı. Fenerbahçe, Galatasaray ile de sahasında berabere kalırken ikili averajı zora soktu. Taraftarlar ise bu duruma isyan ediyor. Fenerbahçe, adına bu sezon en çok can sıkıcı durum bu. Lig tarihinin en iyi başlangıcını yapan Fenerbahçe, kendi sahasında yaşadığı kayıplarla Galatasaray’ı 2 puan geriden takip ediyor.

GÜNEŞLİ GÜNLER İÇİN BAŞLAYAN BEŞİKTAŞ İÇİN BU SEZON SOĞUK GEÇİYOR

Geçtiğimiz sezon taraftarın büyük desteğiyle göreve gelen Şenol Güneş, 2022-2023 sezonunda göreve geldikten sonra Beşiktaş taraftarına bu sezon için oldukça büyük umut vermişti. Sezon başı transfer döneminde diğer rakiplerine göre daha düşük profilli oyuncu transfer eden Beşiktaş’ta işler iyi gitmedi. Konferans Ligi gruplarında büyük hayal kırıklığı yaşanırken ligdeki tabloda iç açıcı değildi. Trabzonspor’a 3-0, Adana Demirspor’a 4-2 mağlup olan Beşiktaş, bir de kendi sahasında 2-0 önde olduğu Lugano maçında 3-2 mağlup olunca Şenol Güneş sorumluluğu üzerine alıp görevi bıraktı.

GENEL KURUL KARARI ALINDI

Şenol Güneş’in istifası taraftarı kesmedi. Taraftarın tepki gösterdiği yönetim seçim kararı aldı. Çebi yönetimi Güneş’in istifası sonrası, geçici olarak Burak Yılmaz’ı takımın başına getirmişti. Burak’ın da dikiş tutturamadığı sezonda Çebi yönetimi giderayak Rıza Çalımbay’ı göreve getirdi. Tam seçim dönemine denk gelen hoca değiştirme sürecinde Rıza Çalımbay da yollandı. Kulübün yeni başkanı seçilen Hasan Arat, göreve geldikten 1 ay sonra Rıza Çalımbay ile yollarını ayırdı.

IMG_8250

Şaşırtıcı bir şekilde o dönem gündemde hiç yer almayan bir isim olan Fernando Santos gibi Avrupa Şampiyonu bir hoca göreve getirildi. Santos yönetimde Beşiktaş, toparlanma süreci kaydetti. Kupada yarı finale yükselen Beşiktaş, sezonun kalan kısmında hocasının kupa tecrübesiyle kupaya ulaşmak istiyor. Devre arası transfer döneminde kadrosuna kaliteli eklemeler yapan Beşiktaş, Muçi ve Musrati gibi oyuncuları transfer etti.

Sezonun kalan kısmında ligde üçüncülüğü ve kupayı isteyen Santos’un bu transferlerle eli daha da güçlendi.

TRABZONSPOR’DA BEŞİKTAŞ’TAN FARKLI DEĞİL

2022 yılının şampiyonu Trabzonspor’da da durumlar bu sezon Beşiktaş’tan farklı değil. Sezona Bjelica ile başlayan bordo mavili ekip, şampiyon hocası Abdullah Avcı’yı göreve tekrar getirdi. Avcı’nın gelişi ile bir nebze de olsa toparlanan ekip, 5 maçlık kazanamama serisi yaşamıştı.

IMG_8222

Trabzonspor da bu sezon Ziraat Türkiye Kupası’nda yarı finale yükseldi. Trabzonspor için de bu sezonun kalan kısmındaki hedef kupa şampiyonluğu yaşayıp ligi üçüncü bitirmek.

AŞAĞIDA ATEŞ YAKINDAN HİSSEDİLİYOR

Kümede kalma mücadelesi adına ise enterasan bir sezon oluyor. Şu an öyle bir noktadayız ki düşmesi hemen hemen kesinleşen sadece 1 takım var. Ligde kötü günler geçiren İstanbulspor, ligin dibine demir attı. 12 puanla son sırada bulunan ekip, Süper Lig’le vedalaşmaya çok yakın.

Geçen sezon son anda ligde kalan Alanyaspor ise düşme korkusunu yeniden hissediyor. Samsunspor, Adana Demirspor ve Alanyaspor üst basamaklarda gibi gözükse de aşağının ateşini hissediyor.

Ligde Pendikspor  26 puanla 19. sırada, Konyaspor 28 puanla 18. sırada, Gaziantep FK 28 puanla 17. sırada, Hatayspor 29, Ankaragücü 29, Fatih Karagümrük 29, Alanyaspor ise 30 puanda olup bu ateşi yakından hissediyor.

SON İKİ SEZONA DAMGA VURAN ADANA DEMİRSPOR İÇİN ŞOK SEZON

Geçen sezonu 4. sırada bitiren Adana ekibi için bu sezon hayal kırıklığı oldu. Konferans Ligi elemeleriyle sezona başlayan ekip, play-off’ta kaçan penaltı sonucu Avrupa’ya veda etmişti.

IMG_8251

Sezona Patrick Kluivert ile başlayan ekip, iyi bir başlangıç yapmasına rağmen dağıldı. Kadrosu güç kaybeden ekipte son olarak başkan Murat Sancak’ta görevi bıraktı. Son 17 maçta 1 kez kazanabilen Adana ekibi, kalan kısımda hedefini ligde kalmak olarak belirledi.

Aziz Yıldırım'ın Mourinho sözleri dünya basınında gündemde Aziz Yıldırım'ın Mourinho sözleri dünya basınında gündemde

6 TAKIM 5. SIRA İÇİN MÜCADELE VERİYOR

Kasımpaşa, Sivasspor, Başakşehir, Rizespor, Antalyaspor ve Kayserispor bu sezon 5. sıra için yoğun mücadele veriyor.

6 takım az farkla birbirini takip ediyor..

BU SEZON DİĞER SEZONLARDAN ÇOK FARKLI

Süper Lig’de bu sezon her anlamıyla çok enterasan işler oluyor. Küme düşme hattında, şampiyonluk yarışında ilginç kararlar oldu. Hakem hatalarından şikayet çok ileri boyuta gitti, hakem darp edildi! Evet yanlış duymadık, hakem darp edildi!

Şike iddiaları ve federasyondan şikayet… Her kulüp hemen hemen her hafta bunu gündeme getirdi.

ANKARAGÜCÜ BAŞKANI FARUK KOCA, HALİL UMUT MELER’İ DARP ETTİ!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçı sonrası hakem Halil Umut Meler’e saldıran Ankaragücü Kulüp Başkanı Faruk Koca’ya 5 yıl hak mahrumiyeti cezası verdi. Cezanın 3 yılı aşması nedeniyle Koca'nın cezası sürekli hak mahrumiyetine döndü. Tutuklanarak cezaevine gönderilen Koca, saldırıdan sonra görevinden istifa etmişti.

Koca saldırı sonrası yaptığı açıklamada olaydan özür dilemiş ve mahcubiyet duyduğunu kaydetmişti.

PFDK, Halil Umut Meler'e yerde tekme atan Şahin Yunus Şahin ve Kenan Çelikkaya'ya da sürekli hak mahrumiyeti cezası verildiğini açıkladı.

Ankaragücü yöneticilerinden Gülsen Yılmaz, Cengiz Gökay, İsmail Develi, Mücahid Osman Karabay, Burak Koca, Hakan Apaydın ve Ahmet Öztürk ihtar cezası aldı.

IMG_8249 2

Faruk Koca, Ankaragücü-Rizespor maçında hakem Halil Umut Meler’i darp etmişti.

ŞİKE İDDİALARI

Bu sene klasikleşen ‘Kara Gece’ adlı hastagh hemen hemen her maçtan sonra açılıyor. Fenerbahçe ve Galatasaray’ın maçlarından sonra rakip taraftarlar bu çalışmayı yapıyor. Sosyal medyadan etkilenen kulüp yöneticileri de her hafta ağzına gelenleri mikrofona döktü. Hemen hemen her hafta TFF’yi istifaya davet eden kulüpler, hakem kararları hakkında her hafta açıklama yayınlar hale geldi

İSTANBULSPOR, SAHADAN ÇEKİLDİ

İstanbulspor Kulübü Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, Trabzonspor maçındaki hakem kararlarına tepki olarak karşılaşmanın ikinci yarısında takımını sahadan çekti.

Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmada, bordo-mavili takımı 2-1 öne geçiren golden önce Loshaj ile Mendy arasında Trabzonspor ceza sahası önünde yaşanan mücadele sonrasında Loshaj yerde kalmıştı. Hakem Ali Şansalan oyunu devam ettirmiş ve pozisyonun devamında bordo-mavili takım ikinci golünü atmıştı. VAR incelemesinin ardından da hakem Şansalan gol kararını vermişti.

IMG_8252

Bu karardan sonra İstanbulspor Başkanı takımı sahadan çekmişti.

TFF İse maçı Trabzonspor lehine 3-0 tescil etmişti.

SÜPER KUPA İPTALİ! ARABİSTAN'DAN DÖNDÜK!

Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe'nin Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bulunan Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu'nda yapacağı maç başka bir tarihe ertelendi. Cumhuriyetin 100. yılı kutlamaları kapsamında iki takım cuma akşamı saat 20.45’te 2023 Turkcell Süper Kupa’da karşı karşıya gelecekti. Maça saatler kala Suudi Arabistan yönetiminin Galatasaray ile Fenerbahçe'ye Atatürk pankartı ve tişörtü için izin vermediği belirtildi. Bir süre sonra krizin aşıldığı duyuruldu ancak daha sonra Türk takımlarının taleplerinden geri adım atmadığı açıklandı. Taleplerinin olumsuz karşılık görmesi üzerine Fenerbahçe ve Galatasaray sahaya çıkmayı reddetti. İki takım, ertelemenin ardından yurda döndü. İstanbul Havalimanı'na iniş yapan Galatasaray kafilesini ve Sabiha Gökçen Havalimanı'na inen Fenerbahçe kafilesini binlerce taraftar karşıladı. Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Galatasaray ve Fenerbahçe, ertelenen Süper Kupa Finali için ortak açıklama yaptı. Açıklamada, ayrıntıya girilmezken, "Bazı aksaklıklar nedeniyle Kulüplerimizle birlikte aldığımız ortak karar neticesinde ileri bir tarihe ertelenmiştir." ifadeleri kullanıldı.

IMG_8253

Süper Kupa maçı TFF'nin kararı ile Şanlıurfa'da 11 Nisan Stadyumu'nda oynanacak.

Editör: Ali Çetin