Erzincan'ın İliç ilçesinde dün saat 14.28'te toprak kayması meydana geldi. Olayda kaybolan 9 işçi için arama çalışmaları sürüyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada 827 personelin görev yaptığını duyurdu. Yurtdışı temaslarında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan da yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Yerlikaya açıkladı: 'Sibergöz-37' operasyonlarında 156 şüpheli yakalandı Bakan Yerlikaya açıkladı: 'Sibergöz-37' operasyonlarında 156 şüpheli yakalandı

Bakan Yerlikaya, "Bakan Yerlikaya, "Hareket yaklaşık 200 metre yüksekliğe sahip bir yamaç boyunca oldu. Kayan kütlenin toplam hacminin şimdilik hesaplarda 10 milyon metreküp olduğu, bu kütlenin de yaklaşık 800 metre kadar hareket ettiği ve hareket hızının ortalama saniyede 10 metre olduğu öngörülüyor" ifadelerini kullandı. 

Toprak altında kalanları kurtarmak için başlatılan çalışmalar, ikinci gününde sürüyor.

4 GÖZALTI

Maden sahasında meydana gelen facia ile ilgili olarak İliç Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Kazayı araştırmak üzere de 3 başmüfettiş ile 1 müfettiş görevlendirildi.

Erzincan'ın İliç ilçesinde maden ocağında yaşanan toprak kaymasına ilişkin maden ocağını işleten şirkette yönetici ve idareci pozisyonunda çalışan 4 şüpheli gözaltına alndı. 

9 İŞÇİNİN KURTARILMASI İÇİN EKİPLER SEFERBER OLDU

AFAD, JAK, TSK, Emniyet Genel Müdürlüğü, madenciler ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan 339’u arama kurtarma, toplam 827 personel alanda görev yapıyor.

Çalışmalarda 5 drone, 2 kimyasal biyolojik ve nükleer araç, 5 metale duyarlı radar cihazı ve 5 kurtarma köpeği de kullanılıyor.

2 BAKAN BÖLGEDE

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar da çalışmaları yerinde takip ediyor.

Gece, hava sıcaklığının 5 derece olarak ölçüldüğü bölgede arama kurtarma ekiplerinin çalışabilmesi için alan ışıklandırıldı.

İLİÇ'TE YAĞMUR BEKLENİYOR

Çalışmaların gece boyunca sürdüğü bölgede bugün yağmur bekleniyor. 

Editör: Merve Çoban