ABB Başkanı ve CHP ABB Başkan Adayı Mansur Yavaş, bugün ABB Konferans Salonu'nda düzenlenen TİP-1 Diyabetli Öğrenciler İçin Diyabet Sensörü Destek Programı'na katıldı. Konuşmasında, evlilik öncesi isteyenlere ücretsiz SMA aşısı desteği sağladıklarını belirterek yeni bir karar aldıklarını duyurdu. Evlenmek için belediyeye başvuranlardan SMA testi talep edeceklerini ifade eden Yavaş, "SMA testini yaptırmayanlara açıkçası nikah kıymıyoruz diyeceğiz" ifadelerini kullandı.

THS Haber on X: "🔴 Mansur Yavaş: "SMA testi yaptırmayanlara nikah  kıymayacağız." https://t.co/4PB6katyvy" / X

SMA TESTİ ZORUNLU HALE GELDİ

İsteyen herkese ücretsiz SMA testi yaptırılacağını söyleyen Yavaş, "Kanunda şöyle tarif ediliyor; doğumundan ölümüne kadar kentte yaşayan insanların tüm ihtiyaçlarıyla ilgilenir. Bu ihtiyaç sağlık olur bu ihtiyaç sosyal destek olur.

DEM Parti'de istifa depremi: Cumhurbaşkanı posterine yapılan müdahaleleri kabul edemeyiz DEM Parti'de istifa depremi: Cumhurbaşkanı posterine yapılan müdahaleleri kabul edemeyiz

Dolayısıyla en azından kendi yetkimizi kullanarak belediyemizden nikah talebinde bulunan belediyemizle başvurup evlenmek isteyen herkesi zorunlu olarak SMA testine gönderme kararı aldık. SMA testini yaptırmayanlara açıkçası nikah kıymıyoruz diyeceğiz. Böyle bir zorunluluk yapalım. Çünkü Sağlık Bakanlığı yapmasına rağmen maalesef aileler bu konuda biraz ihmalkar davranıyor. Ve sonuçta aile bir yaşam boyunca çile çekiyor." dedi.