İşçiler yapılan haksızlığa karşı BİRTEK-SEN'in öncülüğünde fabrika önüne gelerek basın açıklaması yaptı. Fabrika önünde konuşan Mar&Bit Konfeksiyon işçileri tek tek yaşadığı mağduriyeti anlattı.

''8 YILLIK ELEMANIM BANA  VERDİĞİ TAZMİNAT 8000 TL''

Patronun açıklama bile yapmadığını söyleyen kadın işçi: ''Maaşlarımız ödenmedi, kesinti oldu patronlarımız bize hiçbir açıklama yapmadı. Biz kendilerimiz tek tek odaya gittik, 8 yıllık elemanım bana verdiği para 8000 TL tazminatın bu dedi, Onun haricinde başka bir şey yok ben 8000'i kabul etmiyorum yıllarımı verdim'' dedi 

''NE HALİNİZ VARSA GÖRÜN''

Konuşan bir başka işçi ise, hiçbir şekilde bir yıllık izin kullandırılmağını son bir ay içinde patronların depremi avantaj olarak kullandığını söyledi: ''Bizi işimizden ettiler, ekmeğimizden ettiler. Evimizde çoluk çocuğumuz sıkıntı yaşarken hiç bunu düşünmediler. Ne haliniz varsa görün dediler. Şimdi atölyeyi kapattılar, hatta dün akşam da makineleri falan boşaltmışlar bugün bunu öğrendik, haklarımızı istiyoruz'' diye konuştu.

Devlet Sert'ten basın açıklaması! Tayin yasağına tepki Devlet Sert'ten basın açıklaması! Tayin yasağına tepki

''DEPREM BÖLGESİNDE EN AZ 6 AY BOYUNCA İŞTEN ATMALAR YASAKLANSIN''

BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen, Mar&Bit Konfeksiyon önünde yaptığı açıklamada, sonuna kadar mağdur edilen işçilerin hakkını savunacağını belirten Türkmen, ''Daha önce pandemide, ekonomik krizde benzer şeyleri yaşadığımız için dedik ki, deprem bölgesinde en az 6 ay boyunca işten atmalar yasaklansın ama onlar ne yaptı, iyi niyet ve ahlak kurallarına aykırı davranışla işleri tazminatsız işler atmayı düzenleyen maddeyi tıpkı pandemide olduğu gibi kapsam dışı bıraktılar. Yani aslında şunu dediler patronlara işten atmayı yasaklıyoruz ama tazminatsız atabilirsiniz,'' dediğini söyledi.

''İŞÇİLERİN YILLARCA ÇALIŞARAK HAK ETTİKLERİ TAZMİNATLARA ÇÖKMEK İSTİYORLAR''

Tekstil işçilerinin başına gelenlerin, daha önce pek çok fabrikadaki işçilerin de başına geldiğini aktaran Türkmen, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Mar&Bit patronları depremi fırsata çevirerek 300'e yakın işçinin yıllarca çalışarak hak ettikleri tazminatlarına çökmek istiyorlar. Kelimenin tam anlamıyla yapmak istedikleri budur. Bu vesileyle ya üretimi başka bir yere taşıyarak ya başka bir isim adı altında işçilerin birikmiş tazminatlarından da kurtularak bunu fırsata çevirerek, işlerin tazminatlarını gasp etmek istiyorlar. Daha önce de yapmışlar anladığımız kadarıyla Bu konuda da deneyimliler patronlardan birisi daha önce Salih Tekstil'de aynı şeyi yapmış, yanlarına kar kalacağını düşünüyorlar, Bu kez yanlarına kar kalmayacak diyoruz işçilerin tazminatlarına çökmelerine İzin vermeyeceğiz ve işçilerin haklarını vermeden onlara huzur vermeyeceğiz'' dedi.