Enerji İş Sendikası, 1 Mayıs'ta meydanlarda! Genel Başkan Altunsoy'dan açıklamalar Enerji İş Sendikası, 1 Mayıs'ta meydanlarda! Genel Başkan Altunsoy'dan açıklamalar

Bugün itibarıyla seçime 40 gün kaldı. 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve AK Parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplumda mağduriyet yaşamış birçok kesimin sorunlarını gün yüzüne çıkartmaya başladı. Uzun süredir EYT sorunu gündemde yerini korurken yeni bir düzenleme geldi ve ilk etapta 2 milyon 250 kişi emekli oldu. Ancak staj ve çıraklık mağdurları için aynı durum söz konusu değil. 

Şu ana kadar staj ve çıraklık konusunda üzerinde durup gündeme taşıyan tek parti Cumhuriyet Halk Partisidir. Başta Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere Özgür Özel, Süleyman Girgin ya da Ömer Fehi Gürer gibi isimler staj konusunu Meclis'in gündemine taşıdı.

Staj ve çıraklık mağdurları için de söz veren Kılıçdaroğlu "beklediğiniz yıl, sonunda geldi." diyerek yaşadıklarını mağduriyeti çözüme kavuşturacaklarını belirtmişti.

Cumhur ittikından henüz staj ve çıraklık konusunda olumlu adım atılmadı. Son olarak Çalışma ve Sosya Güvenlik Bakan Bilgin, "Staj mağduru diye bir kavram doğru değil. Primini yatırmamış kişiler primini yatırmadan emekli olabilir mi, patronları kim? Kendi adlarına sigorta primi yatıracak olan ismi bize bildirsinler, onları tespit edelim, primlerini yatırsınlar. Siz kendi iş verenlerinize sorun, staj için gelen çocuklar için prim yatırırsanız staja alır mısınız. Staj bir eğitimdir, bu durumu siz de yaşamışsınızdır. Kavramları doğru kullanın" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhur ittifakından mağduriyete ilişkin olumlu bir açıklama gelmezken muhalefetten çözüme kavuşacağına dair sözler verilmeye başladı. Meclis'in kapanmasına günler kala stajyer ve çıraklar emekli olabilecek mi? Gözler yetkililere çevrildi.