8 Eylül 1999 sonrası girişli SGK’lıların (EYT sonrası) yaşadığı 1 gün, 1 ay, 1 yıl farkı konusunun adaletli bir şekilde çözüme kavuşturulması için Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'in Meclis'e taşımasının ardından, vatandaşlar  düzenleme yapılmasını beklemeye başladı. Peki  EMADDER'e yeni yasa çıkacak mı?

Emeklilikte Adalet Derneği Kartal'da miting düzenledi - Haber 1

Kamu personeli için yeni dönem! Kamu personeli için yeni dönem!

Bilindiği üzere, EYT yasasının yürürlüğe girmesinin ardından milyonlarca vatandaş emekli olma hakkı doğmuştu. Bu süreçten sonra emekli olamayan 2000 sonrası SGK'lılar emekli olmak için uzun bir süredir başlattıkları çalışmaların karşılığını almak için bakanlık tarafından konuya ilişkin çalışma başlatılmasını talep etti.

EMADDER' den basın açıklaması – Bölge Haber – Yeni Nesil Objektif Haber  Platformu

Konunun çözüme kavuşturulmaması ve yürütülen imza kampanyalarından da çözüm gelmemesi, vatandaşları meydanlarda yaptıkları mitinglerde toplanmalarına sebep oldu.

EMADDEER'DEN İYİ PARTİLİ SELÇUK TÜRKOĞLU'NA ZİYARET!

Emeklilikte Adalet Arayanlar Derneği (EMADDER)'in Bursa temsilciliği açılışına İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu katıldı. Yaşanan mağduriyet hakkında Mihriban uğurlu ile istişarede bulunan Türkoğlu yaptığı açıklamada, ''Kısa adı EMADDER ( Emad Derneği) olan Emeklilikte Adalet Derneği’nin Bursa Temsilciliği açılışına katılarak sorunlarını dinledik. 9 Eylül 1999 sonrası SGK girişlilerin Kadınlarda 17, erkeklerde 20 yıl kayıp yaşadıklarını vurgulayan Başkan, Yönetici ve üyelerin seslerine kulak verdik,'' şeklinde açıklama yaptı. 

EMADDER'İN EMEKKLİLİKTE ADALET ARAYIŞI DEVAM EDİYOR!

8 Eylül 1999 8 Eylül 1999 sonrası sigorta girişi olanların emeklilik süresi 1 yıl gibi bir kısa süreyle emeklilerinin 17 yıl uzamasını kabul etmeyen vatandaşlar, meydanlarda yaptıkları mitinglerde adalet arayışını devam ettirmektedirler. Seslerini Cumhurbaşkanlığına duyurmak isteyen vatandaşlar, EYT'nin bitmediğini ve emeklilik süresinin uzamasının kabul edilmediğini dile getirerek, adalet istemektedirler.

Kademeli emeklilik yaş tablosu! 1999 - 2008 arası 2008 sonrası 43 44 45 46  yaşla erken emeklilik şartları

Kademeli emeklilik konusunun revizyonu, emeklilik yaşının aşamalı olarak yükseltilmesini ve emeklilik sistemini daha sürdürülebilir hale getirmeyi amaçlanmaktadır. Düzenleme yapılması beklenen bu yasa ile , milyonlarca insanın hayat kalitesinde artış bekleniyor. EYT kapsamındaki bireyler için bu sistem, emeklilik şartlarını daha erişilebilir kılması beklenirken 2000 sonrası SGK mağdurları yetkililerin çözüm odaklı yaklaşmasını bekliyor. 

EMADDER'liler sosyal medyayı ayağa kaldırdı! - GÜNCEL

Süreç içerisinde Emeklilikte Adalet Arayanlar Derneği Mihriban Uğurlu'nun Meclis ile temaslarını sürdürmesine rağmen konuya ilişkin henüz bir çalışma başlatılmadı.