Staj ve çıraklık sigortası başlangıç sayılmayacağı Resmî Gazete'de yayınlanan EYT düzenlemesiyle kesinleşti. Bu durumdan etkilenen binlerce kişi emeklilik hakkını kaybetti. Çocuk yaşta çalışmaya başlayan ve sigorta primlerini ödeyen bu kişiler, emeklilik şartlarını yerine getirdikleri halde emekli olamıyorlar. Bu haksızlığa karşı mücadele eden staj ve çıraklık mağdurları, yetkililerden adaletli bir çözüm bekliyor.

Mevcut ekonomik şartlarda geçim sıkıntısı yaşayan staj ve çıraklık mağdurları sigortalarının emeklilikte bağlayıcı sayılmaması nedeniyle emekli olamıyor. Uzun yıllarca çalışan staj ve çıraklık mağdurları emeklilik haklarının resmen gasp edildiğini belirterek adalet istiyor. 

Staj ve çıraklık mağdurları çözüm için seferber oldu! Staj ve çıraklık mağdurları çözüm için seferber oldu!

Emeklilik sisteminde yaşanan haksızlığın giderilmesi için staj ve çıraklık sigortasının emeklilikte başlangıç sayılması gerektiğini vurgulayan Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu, 10 Aralık tarihinde İstanbul'da miting gerçekleştirecek. 

Türkiye’nin dört bir yanından toplanacak federasyona bağlı dernek üyeleri ve çalışan mağdurlar, kendilerine uygulanan adaletsizliğin giderilmesi için bu kez İstanbul Kartal Sahili’nde toplanacak. 10 Aralık 2023 Pazar günü saat 14.00’de yapılacak açık hava mitinginde hükûmete seslenerek çözüm beklentilerini yeniden kamuoyuna açıklayacaklar. 

Miting öncesi SÇSM Federasyonu Kurucu Başkanı Murat Bal, federasyon hesabından yaptığı paylaşımla staj ve çıraklık mağdurlarına bir mesaj gönderdi. 

Bal, ''Çok kıymetli staj ve çıraklık sigortası mağduru kardeşim, 10 Aralık'ta Kartal'da saat ikide düzenleyeceğimiz mitinge bütün mağdur kardeşlerimizi ayrım gözetmeksizin bekliyoruz. Ankara'daki gazi Meclis'e sesimizi en gür şekilde duyuracağımız bu mitingimiz bizim için çok önemli. Sen yoksan çok eksiğiz sevgili kardeşim. Mutlaka oraya bekliyoruz.'' dedi. 

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan Taksim'de: Bu meydanın normalleşmesini istiyoruz HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan Taksim'de: Bu meydanın normalleşmesini istiyoruz