EYT düzenlemesiyle birlikte borçlanma hakkı bekleyen staj ve çıraklık sigortası mağdurları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in son açıklamasıyla hayal kırıklığına uğradı. Binlerce mağdur sorunlarına çözüm beklerken, konu muhalefet tarafından Meclis kürsüsüne taşındı.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda;  EYT kapsamına sokulmayan çıraklık ve stajyerlik sürecinden etkilenen sigortalıların durumuna dikkat çekti. Sorunun çözümü için iktidara seslendi. 

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taleplerimizi güçlü bir şekilde dile getireceğiz HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taleplerimizi güçlü bir şekilde dile getireceğiz

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, Yeminli Mali Müşavir Murat Bal, Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Boran Özüpak, Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alper Özüpak, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel stajyer ve çıraklık konusunu gündeme getiren isimler arasında yer alıyor. Ancak hükümet kanadından olumlu bir cevap gelmedi.

Seçime kısa bir süre kala 1 buçuk milyon kitleye sahip olan staj mağduları görmezden geliniyor. "Staj yoksa oy yok" diyen mağdurların tepkileri artarak büyümeye devam ediyor.